Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs Covid19 rusya chp Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon terörist bugünün gündemi AİLE gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 Konusu Bu Hafta İçerisinde Neticelendirilecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “S-400 konusu ile alakalı olarak da ilgili arkadaşlarımız gerektiği çalışmaları yapmak suretiyle bu hafta içerisinde bir araya gelip bu işi de neticelendirecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Yaklaşık bir saate yakın süren görüşme sonrası Erdoğan, basın mensuplarına açıklama yaptı. Konuşmasında Putin ile bu sene içerisinde sekizinci kez görüştüklerini ifade eden Erdoğan, Putin ile yakın diyaloglarının ikili ilişkileri ve bölgesel konulara ilişkin çalışmalarının Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendirdiğini söyledi. Erdoğan, ‘Siyasi düzeyde ahenkli bir çalışma ortamımız var. Bu ziyaretler ve telefon görüşmelerimiz, kritik konuları düzenli olarak değerlendiriyor. Ortak bakış açıları geliştirmeye çalışıyoruz. Bu stratejik eşgüdümü önümüzdeki yıl yapacağımızı yedinci üst düzey işbirliği konseyi toplantısında sürdüreceğiz” dedi.

“İSRAİL ADETA YANGINA KÖRÜKLE GİTMEYE DEVAM EDİYOR”

Putin ile bugünkü görüşmelerinde bölgesel meseleleri de ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, ele aldıkları konuların başında Kudüs’ün geldiğini söyledi. ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı tüm dünyada büyük bir infial uyandırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şöyle devam etti:

“Karar Müslümanlarla beraber Hristiyanları akla aklı selim sahibi Yahudileri bile hayal kırıklığına uğrattı. Atılan bu sorumsuz adım nedeniyle yaşanan gerginlikler şu an ortada. Hafta sonu işgal altındaki topraklarda protestolarda İsrailli asker dört Filistinliyi şehit etti. Ayrıca yüzlerce Filistinli yaralanmış vaziyette, son aldığım rakam iki bine yakın. Gazze, İsrail uçakları tarafından bombalandı. İsrail adeta yangına körükle gitmeye devam ediyor. İsrail son süreci Filistinlilere yönelik baskı ve şiddet eylemlerini daha da arttırmak için bir fırsat olarak görüyor. Vicdan sahibi, ahlak, ilke, değer sahibi hiç kimsenin bu cinayetleri görmezden gelmesi mümkün değildir. Bildiğiniz gibi İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak iki gün sonra İstanbul’da Olağanüstü İslam Liderler Zirvesi’ni davet ettik ve İstanbul’da toplanacağız. Temennim odur ki oradan çok güçlü bir mesaj vereceğimize inanıyorum.

“ASTANA GARANTÖRLERİ OLARAK SURİYE İHTİLAFINA ÇÖZÜM BULUNMASI AMACIYLA CENEVRE SÜRECİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Kudüs konusunda Sayın Putin ile benzer yaklaşımlar içerisinde olduğumuzu gördük. Bui konudaki temaslarımızı sürdürmek hususunda mutabık kaldık. Bugün ayrıca Suriye’deki durumu da ele aldık. Soçi’de özellikle ele almış olduğumuz konuların ki Astana Zirvesi’nin adeta devamı mahiyetindeki bu süreci değerlendirme fırsatımız oldu. Bundan sonraki adımımız en kısa zamanda Soçi’de ikinci görüşmemizi, buluşmamızı yapacağız. Siyasi sürecin ilerletilmesi bağlamında ne gibi ilave adımlar atabileceğimizi de istişare ettik. Astana garantörleri olarak Suriye ihtilafına kalıcı siyasi çözüm bulunması amacıyla Cenevre’de yürütülen sürece önemli katkı sağlayacağız.”

“S-400 KONUSU BU HAFTA İÇERİSİNDE NETİCELENDİRİLECEKTİR”

Türkiye ve Rusya arasındaki bu yakın ilişkinin iki ülkeye sağladığı karşılıklı fayda kadar, bölgesel istikrar bakımından önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu çerçevede yakalamış olduğumuz bu ivmeyi önümüzdeki dönemde de aynen muhafaza etmek niyetindeyiz. Bu ziyaretin ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ama bu arada da ayrıca onu da söyleyeyim. S-400 konusu ile alakalı olarak da ilgili arkadaşlarımız gerektiği çalışmaları yapmak suretiyle bu hafta içerisinde bir araya gelip bu işi de neticelendirecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.