Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sadece Çıkan Petrolün Zekatını Verseler Fakir Fukara Ülkeler İhya Olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Müslüman ülkeler sat zekatlarını tespit edip bu fakir, garip ülkelere verseler dünyada herhalde fakir kalmaz. Bu yapılıyor mu?  Hayır. Sadece çıkan petrolün bunlar zekatını verseler bu fakir fukara garip gureba ülkeler ihya olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Koordinatörlerini kabul etti. Kabulde bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye’nin 2016 yılında 6 milyar dolarlık insani yardım ile ABD’nin ardından ikinci sırada yer aldığını, yardımların milli gelire oranında ise binde 75 ile Türkiye’nin birinci olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2017 yılında ise 8 milyar 140 milyon lira yardım yaptığını dile getiren Erdoğan, bu yardımların milli gelire oranının ise binde 95 seviyesinde olduğunu belirtti.

“SADECE ÇIKAN PETROLÜN ZEKATINI VERSELER BU FAKİR FUKARA ÜLKELER İHYA OLUR”

Kalkınma yardımı konusunda ön sıralarda gözüken batılı ülkelere bakıldığında ölçülerinin ihtiyaç değil irtibat olarak belirlendiğini ifade eden Erdoğan, “Yani sadece kendi siyasi, ticari, bölgesel, küresel politikalarına hizmet edecek yerlere yardım ediyorlar” açıklamalarında bulundu. İnsanların gerçekten yardıma ihtiyaç duyduğu nice yerlerde batılı ülkelerin kayda değer bir desteğinin, hiçbir faaliyetinin olmadığının görüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oysa ekonomik güçleri itibariyle Türkiye’nin kat be kat önünde olan bu ülkeler şayet gerçekten isteseler dünyadaki açlığın ve yoksulluğun önüne geçebilir” dedi. Petrol zengini Müslüman ülkelere seslenen Erdoğan, “Müslüman ülkeler sat zekatlarını tespit edip bu fakir, garip ülkelere verseler dünyada herhalde fakir kalmaz. Bu yapılıyor mu?  Hayır. Sadece çıkan petrolün bunlar zekatını verseler bu fakir fukara garip gureba ülkeler ihya olur” ifadelerini kullandı.

“GELDİĞİMİZ NOKTADA BU ÜLKELERLE ARAMIZDA ÇOK KESİN GÖRÜŞ AYRILIKLARI OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Türkiye’nin 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4,5 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını ifade eden Erdoğan, “Üzülmüyoruz, niye böyle demiyoruz. Diyoruz ki, ya rab sana hamdolsun bize 4,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapma şerefini bahşettin. Biz muhacir de olabilirdik. Rabbim bizlere Ensar olma şerefini bahşetti” şeklinde konuştu. Suriyelilerin kendi ülkelerinde güvenli, huzurlu ve müreffeh bir gelecek sağlamak için yapılan sınır ötesi operasyonlarda ödenen bedellere rağmen sürdürmekte kararlı olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede maalesef pek az dost bulabildiklerini belirtti. Demokrasiden ve özgürlükten dem vuran ülkelerin önemli bir bölümünün terör örgütlerinin yanında yer aldığını gördüklerini söyleyen Erdoğan, “Lafa geldiği zaman ‘Dostuz’ diyorlar, yalan. Geldiğimiz noktada bu ülkelerle aramızda çok kesin görüş ayrılıkları olduğunu tespit ettik” dedi.

“YÜZLERİNİN KIZARMAYACAĞINI, KALPLERİNİN YUMUŞAMAYACAĞINI BİLİYORUZ”

Terör örgütlerini destekleyen ülkelerin Türkiye’yi eleştirmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, hiçbir operasyonunda sivillerin kılına dahi zarar vermemişken, rejim ve güya DEAŞ ile mücadele eden güçler neredeyse bir misyon ya da misyonunun ötesinde yüklendiği görevle 1 milyon sivili katletmiştir” açıklamalarında bulundu. Türkiye’yi sivilleri bahane ederek eleştirenlere, “acı acı gülümseyerek takip etmekten başka bir şey yapamıyoruz” diyen Erdoğan, Suriye’de taş üstünde taş bırakmamaya adeta yemin etmiş örgütlerin ve güçlerin karşısına Suriye’nin yeniden ihyası, inşası ve yükselişini sağlayarak çıkmakta kararlı olduklarını ifade etti. Erdoğan, “Yüzlerinin kızarmayacağını, kalplerinin yumuşamayacağını biliyoruz. Ama biz ecdadımızdan aldığımız terbiyenin gereği olarak bu şekilde hareket etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.