Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakarya Zaferi Aziz Milletimize Güç Ve Umut Katmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şanlı ordumuz Sakarya Zaferi’yle bağımsızlığımıza yönelik önemli bir engeli geride bırakmış, nihai zafere giden yolu açmıştır. Bu savaş, aziz milletimiz için bir kader muharebesi olmuş, elde edilen büyük başarı aziz milletimize güç ve umut katmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Eylül Sakara Zaferi’nin 97’nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Sakarya Zaferi’nin istiklal mücadelesinin seyrini değiştirdiğini, askeri ve siyasi sonuçlarıyla önemli bir dönüm noktası oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şanlı ordumuz Sakarya Zaferi’yle bağımsızlığımıza yönelik önemli bir engeli geride bırakmış, nihai zafere giden yolu açmıştır. ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır’ anlayışıyla çok geniş bir alana yayılan bu savaş, aziz milletimiz için bir kader muharebesi olmuş, elde edilen büyük başarı aziz milletimize güç ve umut katmıştır. Sakarya Zaferi, uluslararası alanda Meclis’imizin itibarını yükseltmiş ve istiklal mücadelemiz esnasında elde edilen en parlak başarılardan biri olarak tarihteki yerini almıştır.

“KURTULUŞ SAVAŞI’NIN TÜM KAHRAMANLARINI RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan yolda azim ve inançla elde edilen tüm zaferler, aziz milletimizin fedakarlığı, vatan ve bayrak sevgisi, istikbalimiz için bir ilham vesilesi olmaya ve yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Sakarya Zaferi’nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.