Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehitlere Yapılan Yanlışı Şahsıma Yapılmış Sayarım Ona Göre Davranın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehitlerimizin aziz ruhlarının muazzep edilmesine, gazilerimizin incitilmesine asla izin vermeyiz. Böyle bir davranış içine girenler karşılarında önce bu aziz milletin bir ferdi ve Cumhurbaşkanı olarak bizi bulurlar. Her şehit ailesi ve her gazi benim öz kardeşim mesabesindedir. Onlara yapılan her yanlışı şahsıma yapılmış sayarım ona göre davranın” dedi.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu FETO’nun arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Milletimiz asırlardır sahada kanıyla, canıyla bileğinin hakkıyla kazandıklarını masada söz oyunlarıyla, diplomasi tuzaklarıyla, gafletle ve hatta kaybetmekten bıkıp usanmıştır, biz kaybetmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde yaralanan vatandaşları ve yaşamını yitiren vatandaşların ailelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Programda bir konuşma yapan Erdoğan, terörle mücadeleye dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Son yıllarda terörle mücadele stratejimizi değiştirdik. Artık tehdidin tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemiyoruz. Sivrisineklerle uğraşmak yerine bataklığın kendisini kurutmaya yönelik hamleler yapıyoruz. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden beri yaşadıklarımız, bu kararın ve kararlılığımızın ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. FETO ihanet çetesinin de tıpkı PKK, DEAŞ gibi tek hedefi ülkemizin birliğidir, beraberliğidir geleceğidir. Türkiye kendi kararlarını alıp kendi belirlediği hedeflere doğru ilerledikçe karşımıza çıkartılan engelleri daha kolay aşmaya başladık. Daha düne kadar yapılamaz başarılamaz denilen nice işin üstesinden geldik, geliyoruz. Sahada mesafe kat etikçe yıllarca ülkemize kuru tehditlerle patinaj yaptıranların gerçek yüzlerini görme imkanı bulduk. Sahada karşımızda duramayanların diplomasi, siyaset, ekonomi, psikoloji gibi yöntemlerle kurdukları tuzakları da birer birer teşhis ve teşhir ediyoruz.”

“Milletimiz İrfanıyla Hemen Tavrını Almıştır”

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yaşandığı sıralarda Adana’daki Yörük Köylerinin birinde yaşayan vatandaşların Ankara’daki hemşerilerini arayarak, “Gavur Ankara’yı bombalıyormuş. Dayanın geliyoruz” dediğini anlatan Erdoğan, “Milletimiz o hayran kalınası irfanıyla darbe girişiminin gerisindeki silueti işte böyle keşfetmiş ve hemen tavrını almıştır” diye konuştu.

“Kahramanlarının İsimleri Tarihe Altın Harflerle Yazılacaktır”

Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi şehitlerine verilen önemi şöyle anlattı:

“Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ı, Haçlı ordularını Anadolu topraklarında mum gibi eriten Sultan Kılıçarslan’ı, bir beyliğin bir dünya devleti haline gelmesinin temellerini atan Ertuğrul Gazi’yi Osman Gazi’yi, İstanbul’u fethederek çağ kapatıp, çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, siyasetteki maharetiyle ve gerçekleştirdiği reformlarla en kritik zamanlarda Osmanlı’yı ayakta tutan Abdülhamit’i Kurtuluş Savaşımızın baş komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, demokrasi tarihimizin sembol ismi Şehit Başbakan Adnan Menderes’i, tarihimizin diğer kahramanlarını rahmetle yad ediyorsak bugünün kahramanlarının isimleri de aynı şekilde tarihe altın harflerle yazılacaktır.”

“Daha Kararlı Hareket Edeceğiz”

Yakın tarihte yaşanan olaylardan çıkarılan dersler ışığında daha aydınlık bir gelecek kurmak için çok çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Bu FETO’nun arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Durmak yok, yola devam edeceğiz. Ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz şekilde özgürlüğümüzün kıymetini daha çok bileceğiz. Ezanlarımızı susturtmamak, bayrağımızı indirtmemek, devletimize sahip çıkmak, vatanımızı korumak için daha kararlı hareket edeceğiz. Milletimiz asırlardır sahada kanıyla, canıyla bileğinin hakkıyla kazandıklarını masada söz oyunlarıyla, diplomasi tuzaklarıyla, gafletle ve hatta kaybetmekten bıkıp usanmıştır, biz kaybetmeyeceğiz. Biz şehitlerimizin kanları, gazilerimizin fedakarlığı ve bu yola baş koymuş milyonların mücadelesi uğruna kazandıklarımızı masada tehlikeye atmamakta da kararlıyız. Bunun için içerideki başarılarımızı dışarıda da tahkim edecek şekilde hareket ediyoruz. Avrupa Birliği’nden NATO’ya kadar tüm uluslararası kuruluşlarla ilişkilerimizi bu anlayışla yürütüyoruz. Rusya, Çin, Afrika, Güney Amerika, Asya gibi tüm coğrafyalarda dünyanın yükselen güçleriyle mümkün olan en geniş işbirliği zeminini kurmaya çalışıyoruz. Mecburiyet ve mahkumiyet değil karşılıklı fayda temelinde bize doğru atılan her adıma fazlasıyla karşılık veriyoruz.”

“Karşılarında Cumhurbaşkanı Olarak Bizi Bulurlar”

15 Temmuz’u önemsizleştirmeye çalışanların örtülü olarak Türkiye’ye karşı ruhlarında biriktirdikleri kibirlerini, kinlerini, nefretlerini dile getirdiklerini belirten Erdoğan, “Terörle mücadelemizi küçümseyenler de aynı ruh halindedir. Hiçbir siyasi, sosyal, ekonomik çıkar, hiçbir kişisel husumet böyle bir alçaklığı mazur gösteremez. Şehitlerimizin aziz ruhlarının muazzep edilmesine, gazilerimizin incitilmesine asla izin vermeyiz. Böyle bir davranış içine girenler karşılarında önce bu aziz milletin bir ferdi ve Cumhurbaşkanı olarak bizi bulurlar. Her şehit ailesi ve her gazi benim öz kardeşim mesabesindedir. Onlara yapılan her yanlışı şahsıma yapılmış sayarım ona göre davranın.

“Dinini, Dilini, Devletini Bilmeyen Çocuk Terör Örgütlerinin Hedefidir”

Bir daha 15 Temmuz’lar yaşanmaması için çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Dinini, milliyetini, dilini, vatanını, devletini bilmeyen her çocuk terör örgütlerinin potansiyel hedefidir. Benim sizden bir ricam var, şehadet bambaşka bir şeydir o makam çok başkadır. Şehadetin inceliğini, hassasiyetini özellikle kavramak ve şehadetin istismar edilmesine de asla müsaade etmemek gerekir ki şehitlerimizi o makamda rahatsız etmeyelim. Cehalet okuma yazma bilmemek değil tarihini, kültürünü, medeniyetini öğrenmemektir. Yunus ne diyor? ‘İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen, ya nice okumaktır. Dört kitabın manisi, bellidir bir elifte. Sen elifi bilmezsen bu nice okumaktır? Yunus Emre der hoca, gerekse var bin hacca. Hepsinden iyice, bir gönle girmektir’ evet bize kendini bilecek elif gibi dosdoğru olacak, gönüllere girecek nesiller lazım. İşte bunun için eğitim öğretim konusunu önceliklerimizin en başına alıyoruz. Hedeflerimize şekil olarak okumuş ancak ruh olarak çorak kalmış nesillerle ulaşamayız. Burası çok önemli, ‘Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli, değmesin mabedimin üstüne namahrem eli, bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ bizim hem ilmiyle hem gönlüyle geleceğe yürüyen nesillere ihtiyacımız var. Anneler babalar, işte sizden bunu bekliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.