Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya MHP lideri Bahçeli bugünün gündemi HAVA HAREKATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen Hangi Hakla Kerkük Benimdir Diyorsun?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ın kuzeyinde farklı kimliklerden oluşan yapı dikkate alınmadan, bir histeri haliyle ve buram buram fırsatçılık kokan, aceleyle hareket edenlerin tarih önünde hesap vereceğini ifade ederek, “Kalkıyor ne yapıyor? ‘Kerkük benimdi’ diyor. Sen hangi hakla Kerkük benimdir diyorsun? Kerkük’te senin tarihin var mı ya? Ne işin var senin Kerkük’te? Biliyorsun ki orada kimlerin hakkı var. Irak’ta bu sebeple dökülen her kanın sorumlusu bölgesel yönetimdir. Henüz bir terör örgütünün tasallutundan tam olarak kurtulamamışken PKK gibi sicili kabarık, eli kanlı bir başka örgüte alan açanlara elbette göz yummayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 40. Muhtarlar Toplantısı’na katıldı. 14 ilden gelen muhtarlara hitap eden Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “Sergiledikleri tüm caniliğe, alçaklığa, müptezelliğe rağmen başarısız olan bu hainler şimdi adalet önünde hesap veriyor. Yavaş yavaş neticelenmeye başlayan davalarda suçlu bulunan herkes, ihanetinin derecesine göre cezasını alıyor. Yurt dışına kaçmış olanları da asla kendi hallerine bırakmayacak, hak ettikleri cezaya çarptırılana kadar peşlerinde olacağız. İster yurt içinde ister yurt dışında olsun Türkiye’ye ve Türk milletine bu ihaneti yapanların hiçbiri de ömürleri boyunca rahat yüzü göremeyecek. Ülkemizi ele geçirmek, milletimizi esir etmek için böyle bir alçaklığa kalkışanları, uğrunda dünyalarını ve ahiretlerini berbat ettikleri şarlatan da, onun ipini elinde tutanlar da kurtaramayacak” dedi.

“Biz Ne Teslim Olduk Ne De Dağıldık

Türkiye’nin sadece FETÖ’yle değil, PKK’sından DEAŞ’ına kadar envai çeşit terör örgütüyle mücadele ettiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin bir terör kuşatmasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Kuşatmanın aktörleri olan terör örgütlerinin iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Biz biliyoruz ki onların arkasında farklı emelleri olan farklı güçler var. Millet olarak iki asırdır bu tehditlere aşina olduğumuz için soğukkanlılığımızı, dirayetimizi, aklıselimliğimizi asla kaybetmiyor, duygularımızı aklımızın önüne geçirmiyoruz. Ülkemizin yaşadığı saldırılara başka hangi devlet ve millet maruz kalsa şimdiye kadar çoktan teslim bayrağını çekmiş veya darmadağın olup gitmişti. Biz ne teslim olduk, ne de dağıldık. Dimdik ayakta durduk” dedi.

Şehitlerin vatanın tapu senetleri olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye’ye göz diken herkesin önce bu senedin bedelini ödemeye göze alması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk milleti öyle köken mezhep kışkırtmasıyla birbirine düşecek, kendi eliyle kendi ülkesini ateşe atacak bir millet değildir. Bölgemizdeki diğer ülkelerde oynadıkları oyunu defalarca bizde de tedavüle sokmaya çalıştılar. Kimi zaman ufak tefek hasarlar aldığımız oldu” dedi.

“Yeni Ve Daha Büyük Bir Senaryoyla Karşı Karşıyayız”

Türkiye’nin bir süredir yeni ve daha büyük bir senaryoyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdoğan, “Gaye aynıdır, ülkemizi bölmek, milletimizi parçalamak, bin yıllık kadim yurdumuzu darmadağın etmektir” dedi.

Türkiye’nin kendisiyle kardeşlerinin, tüm insanlığın izzetini, geleceğini koruma mücadelesi verdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize ne diyorlar? Suriye’de, Irak’ta, Balkanlar’da, Kafkaslarda, Orta Asya’da Kuzey Afrika’da ne işiniz var diye soruyorlar. Tarih bilmez gafillere cevabımız şudur, Ankara’nın doğusundaki ve kuzeyindeki tüm coğrafyalar kalbimizin bir yanı, batısındaki ve güneyindeki tüm coğrafyalar da kalbimizin diğer yarısıdır. İnsan kalbini parçalayabilir ve bir kısmından vazgeçebilir mi? Öyleyse biz de oralardan, oralardaki kardeşlerimizden vazgeçemeyiz” ifadelerini kullandı.

“Zor Günlerinde Yanlarında Olduğumuz Kardeşlerimizin…”

Türkiye’nin Kürkük’e sırtını dönemeyeceğini söyleyen Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çizilen Misak-ı Milli haritasını anımsattı. Türkiye’nin Suriye ve Irak’tan gelenlere kapısını her zaman açtığını anlatan Erdoğan, “Türkiye için bunların hiç birisi zül değildir, yük değildir. Biz tam tersine biz zor günlerinde kardeşlerimizin yanlarında olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bunun karşılığında hiçbir maddi beklentimiz yok. Ancak zor günlerinde yanlarında olduğumuz kardeşlerimizin, ülkemizin istiklal ve istikbaline yönelik konularda hassasiyet gösterilmesini beklemenin de hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Bizim ne Irak’taki ne Suriye’deki Kürt kardeşlerimizle sıkıntımız, husumetimiz yoktur. Irak ve Suriye’deki Araplara, Türkmenlere nasıl bakıyorsak Kürtlere de aynı şekilde bakıyoruz. Bizim derdimiz sadece ve sadece terör örgütüyledir. PKK ile mücadele ederken, bu teröristlerin kimliğine, diline, meşrebine bakmıyoruz. DEAŞ ile mücadele ederken de bakmıyoruz. FETO ile mücadelede de tek ölçümüz terör örgütü mensubu olup olmadığıdır” diye konuştu.

“Bir Histeri Haliyle, Buram Buram Fırsatçılık Kokan, Aceleyle Hareket Edenler Hesap Verecek”

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yıllarca birlikte yaşandığına, güzel işbirlikleri yapıldığınI belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Kuzey Irak’ta insanlar huzur ve refah içinde yaşıyorlarsa, bunda en büyük pay sahibi bilmeseler de Türkiye’dir. Mali yönden sıkıştılar, memurlarımızın maaşını ödeyemiyoruz dediler, bizden kredi istediler. Biz kendilerine ciddi manada kredi verdik. Kimse vermedi, ama biz verdik. Öyleyse dün Kuzey Irak Yönetimi’ne yardımcı olan Türkiye, bugün niye sınır kapılarını, hava sahasını kapatıyor? Bu sorunun cevabını en başta Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin vermesi gerekiyor. Çünkü meseleyi bu noktaya getiren biz değiliz onlar. Bölgenin farklı kimliklerden oluşan yapısını dikkate almadan adeta bir histeri haliyle ve buram buram fırsatçılık kokan, aceleyle hareket edenler tarih önünde hesap verecektir. Kalkıyor ne yapıyor? ‘Kerkük benimdi’ diyor. Sen hangi hakla Kerkük benimdir diyorsun? Kerkük’te senin tarihin var mı ya? Ne işin var senin Kerkük’te? Kuzey Irak Yerel Yönetimin olduğu bölgede otur icraatını yap, ne işin var Kerkük’te? Biliyorsun ki orada kimlerin hakkı var ve bu insanları orada maalesef zulümle terbiye etmeye kalktılar. Irak’ta bu sebeple dökülen her kanın sorumlusu bölgesel yönetimdir. Henüz bir terör örgütünün tasallutundan tam olarak kurtulamamışken PKK gibi sicili kabarık eli kanlı bir başka örgüte alan açanlara elbette göz yummayacağız. Biz orada PKK’yı, DEAŞ’ı, Suriye’de PYD’yi YPG’yi, kimse kusura bakmasın hiçbirini de orada tasarruf alanında yetki kullanımına müsaade etmeyeceğiz. Daha önce dediğim gibi bir gece ansızın geliriz, gereğini de yaparız. Söyleye söyleye girilmez, bir gece ansızın girilir.”

“Teröristleri Savunuyorsanız Burada Yollarımız Ayrılır”

Suriye’de oynanan oyunun bir benzerinin Irak’taki gönüllü figüranlığına soyunanların, buna uygun muameleye de razı olmak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, bu tür ihtiraslarla hareket edenlerin en büyük zararı kendi halklarına verdiğini ifade etti. Artık Türkiye’den bölgeye gıda, ilacın girmeyeceğini, hava sahasının kapalı olduğunu kaydeden Erdoğan, “Artık Erbil’den bir yere uçuş olamayacak. Çünkü en önemli hava sahası biziz. Biz merkezi yönetime, ihtiyaçlarını oraya göndereceğiz ve Merkezi Yönetim Kuzey Irak halkına gerekli yardımı oradan yapacak. Ama Kuzey Irak Yerel Yönetimi’nin başlarına neler getirdiğini halkın görmesini istiyoruz, halkın da onlara gereken dersi vermesini istiyoruz. Halk, bu tür yöneticilere gereken dersi vermeyecek olursa kusura bakmasınlar” diye konuştu.

Suriye’deki YPG, PYD’nin Kürtleri istismar ettiğini ifade eden Erdoğan, “Kürt kardeşlerim kusura bakmayın, bu teröristleri savunuyorsanız burada yollarımız ayrılır. 'Kürdüm' demek en tabii hakkındır, ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir. 'Türküm' demek en tabii hakkındır, ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.