Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seyahatten Sonra MYK’mızı Belirlemiş Olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A takımının ne zaman belirleneceğine yönelik, “Seyahatten sonra değerlendirmelerimizi yapıp Merkez Yürütme Kurulu’muzu belirlemiş olacağız. MYK’yı belirledikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak ve bununla ilgili bütün Bakan arkadaşlarımızdan altıncı ayın sonuna kadar, yılsonuna kadar devam edecek bir yol haritasını isteyeceğim. Başkan vekili olarak Binali Beyle de bunların değerlendirmesini yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi havaalanında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ulusal ve uluslararası zeminde terörün en öncelikli tehditler arasında olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bilhassa NATO müttefiklerinin tam bir dayanışma ve işbirliği içerisinde olması zorunludur. Terörün panzehri kesinlikle dayanışmadır. Anlık paylaşım, istihbaratta şarttır. Bu ortamda NATO’nun daha faal olması, bilhassa terörle mücadelede müttefiklere daha fazla destek vermesi gerekiyor. Avrupa Atlantik bölgesinde istikrarın ve güç dengesinin devamı için NATO’nun dayanışmasını devam ettirmesi, caydırıcılığını da terörle mücadele dahil güçlendirmesi gerekiyor. Bunun için de müttefiklerin 2014 Galler Zirvesinde kabul edildiği üzere Gayri Safi Milli Hasılalarının asgari yüzde 2’sini savunma harcamalarına ayırmaları gerekmektedir. 2024 yılına kadar bu taahhüdü yerine getirme noktasında kararlıyız” diye konuştu.
Erdoğan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“SEYAHATTEN SONRA MERKEZ YÜRÜTME KURULU’MUZU BELİRLEMİŞ OLACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partide A takımının ne zaman belirleneceği sorusuna, “Bizim A takımı, B takımı yok. Bu seçilenlerin hepsi A takımıdır. Hiçbir ayrım yok” dedi ve şöyle devam etti:
“Seyahatten sonra değerlendirmelerimizi yapıp Merkez Yürütme Kurulu’muzu belirlemiş olacağız. MYK’yı belirledikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak ve bununla ilgili bütün bakan arkadaşlarımızdan altıncı ayın sonuna kadar, yılsonuna kadar devam edecek bir yol haritasını isteyeceğim. Bu yol haritası, altı aylık bir yol haritası olmayacak. Bu yol haritası 2019’a kadar devam edecek bir yol haritası olacak ve her bakan ve bakanlık önümüzde ne var, ne yapacağız bunları altındaki tüm çalışma arkadaşlarıyla paylaşacak.
Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturacağım ekiple ve partimizdeki oluşturacağım ekiple bütün bu Bakanlıklardaki yol haritamızı yakın takibe alacağız. Yani hazırlanan takvim çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Bunları yakın takiple sürdüreceğiz. Binali beyle de bunların değerlendirmesini yapacağız.”

“MECLİS SALONUNA GİRMEK GİBİ BİR DURUMUMUZ OLMAZ, ŞU ANDA ÖYLE BİR KONUMUM YOK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Genel Başkanı olarak parlamentoya gidip gitmeyeceğine yönelik soru üzerine, şunları söyledi:
“Parlamentodaki Salı toplantıları dışında tabii ki parlamentoya gideriz, grup odamızda bulunuruz vesaire ama Meclis salonuna girmek gibi bir durumumuz olmaz. Benim şu anda öyle bir konumum yok. Ama diğer boyutlarıyla bütün grup toplantıları olsun, grup salonu olsun, buralardaki çalışmalara katılıp, hatta oralarda haftalık konuşmalarımızı da yaparız. Ona mani bir hal yok. Meclis Başkanımız da burada.

“54 YIL OLDU, HALA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?”
Avrupa Birliği’nden Türkiye’nin temel beklentilerinin sorulması üzerine, Türkiye’nin AB’ye girmek içinde ne gerekiyorsa bunları yerine getirmeye çalıştığını ama karşıdan da bunun karşılığını beklediğini söyleyen Erdoğan, “Bizim AB’den kopmak diye bir derdimiz yok ama AB de kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. AB Türkiye’yi kendi kapısında bir dilenci mesabesinde göremez. Böyle bir hakkı da yok. Siz Türkiye’den ne bekliyorsunuz, ne istiyorsunuz? 54 yıl oldu, hala neyi bekliyorsunuz? Ben şunu biliyorum AB, Türkiye kendisi çekilsin, bunu bekliyor havasında. Biz de diyoruz ki böyle bir şey varsa kararı siz verin. Kararı siz verirseniz biz işinizi zorlaştırmayız. Bu görüşmelerde de bunlar gündeme gelince bunu söyleyeceğiz. Bizim de olmazsa olmazımız değil bunu da bilmemiz lazım” diye konuştu.

“BLOKE EDEN BLOKE OLUR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Avusturya’nın NATO ülkeleriyle ortak eğitim programlarına katılmasını veto edeceği yönündeki haberlere ilişkin, “Bloke eden bloke olur. Olay bu kadar basit” dedi.

“KALKIP BELEDİYE BAŞKANININ DAMADINI SÖYLÜYORSAN, BU KONU YARGIYLA ALAKALI BİR KONU”
Muhalefetin ısrarla siyasette FETÖ temizlediği yapılmadığını iddiaları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin eleştirilerin sorulması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:
“Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden, bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hukukta bir kaide vardır, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Kim ise bu söyle. Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının damadını söylüyorsan, tamam bu konu yargıyla alakalı bir konu. Yargı, denetimli serbestlik kararı vermiş, beraatine karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Denetimli bir serbestlikle bırakılmış vaziyette. Dolayısıyla bu yargıyla alakalı bir sorun. Bunu, şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir görevi, konumu, yeri olmadığı halde, bu şekilde AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil. Önce bunlar kendi içindeki işleriyle uğraşsınlar, onları temizlesinler.”

“GİDERLERSE BİZ ‘GÜLE GÜLE’ DERİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın Ürdün alternatifi ile İncirlik’ten çıkabileceğine yönelik haberlere ilişkin, “Bu konuyla alakalı bize gelmiş bir şey yok. Hatta geçenlerde bizim gündemimizde böyle bir şey olmadığına dair Alman yetkililerin açıklaması var. Böyle bir şey yapacak olurlarsa bizim için çok da önemli bir sorun değil. Giderlerse biz ‘güle güle’ deriz.
Erdoğan, FETÖ’cü subayların iade edilmemesi konusunda ise, “O Almanya’nın sorunu. Almanya bu tür şeyleri yapmaya devam ederse, zaten alışmış onlar teröristleri kabule, 10 tane terörist daha kabul etmiş olur. Biz de kovalamaya devam ederiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.