Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak, Cizre’ye, Hakkari  De Yüksekova’ya Dönüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak ve Hakkari’nin şehirleşme durumuna dikkat çekerek, “Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak, Cizre’ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova’ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB’un 73’üncü Olağan Genel Kurulunda konuştu.  Her zaman esnaf ve sanatkarın yanında olduklarını, ulusal veya uluslararası düzeyde projelere imza adan büyük yatırımcılara destek olduklarını anlatan Erdoğan, yurtdışı seyahatlerine işadamları ile gidildiğini ifade etti. Mevzuat veya bürokrasi engellerine değinen Erdoğan, “Mevzuat amcadan hala kurtulmuş değiliz. Ama dediğim gibi özellikle de bürokratik oligarşi 14-15 yıldır kavgasını verdiğim en önemli konu. Fakat dünyanın neresine gidersiniz gidin ne yazık ki bu bürokratik oligarşi her yerde sorun olmaya devam ediyor” dedi. İşadamlarına verilen desteğe değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek faize dikkat çekerek, “Her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu dillendiren bir başbakan, bir cumhurbaşkanı olarak hep gündemimde tuttum, hala da gündemimde. Gündemimde olmaya da devam edecek. Çünkü faizi, hep söylüyorum, çok açık net söylüyorum. Yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var” diye konuştu.

BU ANLAYIŞ ADİL DEĞİL
Kredi faizlerinin uygun şartlarda verilmediğine dikkat çeken Erdoğan, “O karınca yazısıyla sözleşmeler var ya... Tabii o krediye mahkum olan girişimci ne yapıyor, geliyor altına imzayı atıyor. İçinde ne var ne yok, bundan haberi var mı, yok. Geri çağırma olduğu zaman, eli mahkum, elinde ne var ne yok, onu da vermek durumunda kalıyor. Bu anlayış tabii ki adil bir anlayış değil. Ama bunun da çözülmesi şart. Allah’ın izniyle bunu da çözeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Tek derdi üretmek olan kendisi ile ülkesini büyütmek olan herkesin yanında yer almaya devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, üreterek kazanmak isteyen hiç kimseye engel olunmadığını, her türlü desteğin sağlandığını anlattı.

BAKANLARDAN 6 AYLIK YOL HARİTASI İSTEYECEĞİM
Oda ve borsaların kendi üyeleri arasında tesis ettiği dayanışma güçlendikçe kurumların itibarının arttığına dikkat çeken Erdoğan, TOBB’un Türkiye’nin geleceği için ekonomi ile demokrasinin bir bütünün ayrılmaz parçaları olduğunu kabul eden bir kurum olduğunu ifade etti.
Gücün ve motivasyonun yapılan işlerden alındığını belirten Erdoğan, “Geçmişini bilmeyen gelecekte nereye yürüyeceğini de kestiremez. Yakın uzak tüm geçmişimizle irtibatınızı sıkı tutmalıyız. Türkiye’nin 2023 hedeflerini 2011 seçimlerinin ardından ilan ettik. Bu doğrultuda adım adım ilerliyoruz. Boş durmuyor, 2023 hedeflerimizi bir adım daha ileri taşıyacak,  2053’e hazırlık olacak mahiyette çalışmalar yürütüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Yılsonuna kadar bütün bakanlardan yol haritalarını 6 aylık olarak hazırlamalarını isteyeceğini ifade eden Erdoğan, altı aylık yol haritasıyla 2019’un hazırlıklarını yoğun bir şekilde yürüteceklerini ve 2023’ün Türkiye’nin dönüm noktası olacağını belirtti.

İSTİHDAM ÇAĞRISINDA RAKAM 1 MİLYON 170 BİNE ULAŞTI
Hedeflerin her alandaki gelişmeler gözetilerek, her biri diğerini destekleyecek şekilde belirlendiğine dikkat çeken Erdoğan, bölgenin ve Türkiye’nin karşı karşıya oyduğıu her meydan okumayı aynı zamanda bir fırsat olarak gördüklerini anlattı. Türkiye’nin 2035 yılında 90 milyonu aşacak nüfusu ile dünyanın ilk 20 ülkesinden biri olarak gücünü devam ettireceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, rekabet gücünün de her sene yükseleceğini belirtti.
Nüfus yapısının, ekonomik büyümenin itici gücü haline getirilmesinde kararlı olunduğuna dikkat çeken Erdoğan, 2035 yılında ulaşılacak insani gelişmişlik seviyesini, farklı kesimler ve bölgeler arasındaki gelir eşitsizliğini, en aza indirerek yurt geneline yayılacağını ifade etti.
İstihdam çağışını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7 Şubat’ta TOBB’da yaptığımız davet. Bu davete iş dünyamız sağolsun, gayet başarılı, net bir cevap verdi ve rakam, 1 milyon 170 bine ulaştı. Demek ki benim milletim, benim girişimcim, istediği zaman bunu yapabiliyor. Bundan sonraki süreçte de bunu yapabileceğine inanıyorum. Bütün bunlar bu ülkede dayanışma ruhunu getirecek” dedi.

YÜZDE 100 YERLİ ÜRETİM OTOMOBİLİMİZİ TOBB CAMİASI İÇERİSİNDEN ÇIKARTALIM
İnsanların yeni ihtiyaçlara uygun alanlarda hizmet vermek için hazırlanmasının önemine değinen Erdoğan, kadınların halen yüzde 33 düzeyine yaklaşan iş gücüne katılma oranının yüzde 50’ye, toplam iş gücünü katılma oranının ise yüzde 50’nin üzerine yükseltilerek, sosyal politikaların destekleneceğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir teklifim var. Bunu her yerde yapıyorum, buna hasretim. Diyorum ki; gelin şu yüzde 100 yerli üretim olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. TOBB kendi çatısı altından yüzde 100 yerli otomobilini maden in Türkey olarak çıkarsın” dedi.
Erdoğan’ın bu teklifinin ardından söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise “Siz bunu istedikten sonra bu Türk iş dünyası bunu çok rahatlıkla yapar. Biz hazırız siz yeter ki bizim yanımızda olun biz bunu yaparız” dedi. Erdoğan’da bu konuda her zaman TOBB’un yanında olacaklarını ifade etti.
15 senedir otomobil sektöründe olanlara teklifte bulunduğunu anlatan Erdoğan, “Ne yapıyor montaj montaj montaj montajcılık bu millete yakışmıyor ya. Bir parçası şuradan gelsin bir parçası buradan gelsin. Onları monte et ondan sonra da piyasada dolaştır. Bu millete bu yakışmıyor. Artık bu millet kendisi bunu üretecek beyine de sahip ürüne de sahip. Bunu yapabiliriz. Niye yapmıyoruz, çünkü öbüründen daha fazla kazanıyor. Şimdi ben inanıyorum ki artık sözü burada aldık, 80 milyon da bunu şahit, TOBB çatısı altında bu işi başaracağız, bizde üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

ZAMAN ÇOK YAKIN
Şırnak ve Hakkari’nin şehirleşme durumuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak, Cizre’ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova’ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim. Cizre ile Şırnak’ı yan yana getirdiğiniz zaman ya Allah aşkına Şırnak’ı nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız. Hakkari ile Yüksekova’yı yan yana getirdiğiniz zaman da Hakkari’yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşırırsınız. Buraları iyi gezmiş görmüş biri olarak konuşuyorum. Şimdi biz bir kalkınma hamlesi yapacaksanız önce buna nereden başlayacaksınız, şehircilikten başlayacaksınız. Eğer şehircilikte bu işi başaramamışsanız zaten yatırımlarda da bu işi başaramazsınız. Zaman çok yakın” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.