Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorun Sistemsizlik

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin eğitim, öğretim ve kültürde nispeten geride kaldığı konusunda hayıflandığını ifade ederek, “Bu durumda sorunu, insan keşfetme ve insan yetiştirme sistemimizde daha doğrusu sistemsizliğimizde arayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni’nde konuştu. Erdoğan, ödül alacak kişi ve kurumları açıklayarak, tebrik etti.

Erdoğan, milletler için kültür ve sanatın en az ekonomi ve savunma sanayi kadar önemli olduğunu belirterek, “Ekonomi ve savunma sanayi sizin dünyanın somut güçleriyle olan somut güçleriyle olan ilişkiniz belirleyicidir ama kültür ve sanat da somut olmayan unsurlar karşısındaki konumunuzu tayin eder. Bu ikisi birlikte bir ülkeyi ve milleti yükseltir. Nasıl tek kanatla kuş da uçak da havalanamazsa bunlardan birinde geri kalan toplumlar da hedeflerine ulaşamazlar” dedi.

“Öğrencilerimizin Yeteneklerini Ve Yönelimlerini Belirlemek İçin Çalışmalara Gerçekleştirmeliyiz

Erdoğan, kültür sanat kabiliyetlerinin keşfi, geliştirilmesi, ülke içinde ve dışında bilinmesinin, görülmesinin sağlanması konusunda hem devlete hem de sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

“Bugün gelişmiş ülkelerin spordan sanata her konuda daha okul öncesinden başlayarak çocukların eğilimlerini, galibiyetlerini, ilgilerini tespit etmeye yönelik mekanizmalar kurduklarını biliyoruz. İşte artık anaokulları süreci bunun en güzel ifadesi ve artık ülkemizde bu konuda çok büyük gelişmelere sahip. Ülkemizde benzer bir yaklaşım hayata geçirmemiz gerektiğine çok daha farklı bir şekilde inanıyorum. Anasınıfından itibaren, ilkokul, ortaokul hatta lise yılları boyunca sürekli öğrencilerimizin yeteneklerini ve yönelimlerini belirlemek üzere çalışmalara gerçekleştirmeliyiz.”

“Komşular Doğru Dürüst Çalışmıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin kabiliyetinin başka hiçbir yerde görmediğini de belirterek, “Evlatlarımıza güveneceğiz ve inanacağız. Çalışkanlıksa bizim milletimizin çalışkanlığının ve fedakarlığının örneği pek az bulunur. Yanımızda komşular var inanın doğru dürüst çalışmıyorlar, paraysa acayip de para alıyorlar ama tembeller. Bizim insanımız gibi değiller ve örnekleriyle ortada. Bu durumda sorunu, insan keşfetme ve insan yetiştirme sistemimizde daha doğrusu sistemsizliğimizde arayacağız. Geçtiğimiz 15 yılda her alanda tarihi başarılara imza atarken eğitim öğretim ve kültür konusunda niye nispeten geride kaldığımız hususunda hep hayıflanıyorum. Demek ki bir şeyleri eksik bırakmışız, inşallah önümüzdeki dönemde bu eksikleri tespit edip ortadan kaldıracağız” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.