Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tedbirler Almaya Mecburuz Ve Alacağız"

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlar ile bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin açıklamalarında bulundu. 

"“Tamam” ifade ettiğimiz özellikle maske, mesafe bunlar bizim için çok çok önemli ve hijyen bunlar çok önemli. Fakat bunlara dikkat edilmediği sürece hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Tabi biz Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlar ile bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız. Bizim fiziki bir altyapı olarak bir sıkıntımız yok. Hastahaneler konusunda bir sıkıntımız yok. Şuan tedbirler alarak aşı konusu gündemde. Aşı ile alakalı olarak da şuanda kendi faaliyetlerimiz hızla ilerliyor. Bu arada Rusya, Çin, Almanya Almanya’da özellikle Uğur Bey ve Eşi’nin yaptığı çalışmada hassasiyetle ilerliyor. Bütün bunlarla beraber gönüllüler diyebileceğimiz aşı olmaya gönüllü olanlar ilgili adımımız var. Onun hazırlıklarını da yapıyoruz. Özellikle sağlık bakanlığımızın kararlı bir tutumları ile bu çalışmalarımızı sürdüyoruz. Vaka sayılarının artması, vefatın bu noktada artması, bunlar şu anda bizim bu süreçteki en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur.” İfadelerini kullandı.  

Kanal İstanbul Projesi'yle İlgili De Yoğun Bir Şekilde Talepler Artıyor, Yerli Ve Küresel”

“ Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi Varlık Fonu’nun başkanı benim ve bizim daha önce belli periyotlar ile aldığımız kararları bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz. Ancak önümüzdeki sürece yönelik bizim varlık fonu’nun küresel anlamda çok farklı bir yere oturtmak istiyoruz. Örneğin dün Katar Emiri’nin Türkiye’ye ziyareti aslında atılan bu adımlardan bir tanesidir. Şuan da en önemli hedefler dün attığımız imzalardır. Bu imzalar ile 11 anlaşma imzalandı. Bunların içersinde bazı firmaların kendi hisselerinden satışları tutun farklı ülkelerdeki şirketlerin hisselerini satın almaya varıncaya kadar atılan adımlar var. Bizim önümüzdeki en büyük proje benim “Çılgın Projem” dediğim Kanal İstanbul Projesidir. Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor, yerli ve küresel. Dikkat ederseniz şuan itibariyle bizim yatırımlarımızda herhangi bir durma söz konusu değildir.” İfadelerini kullandı.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.