Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm Dünya Gözünü Yumsa Da Biz İsrail’in Zulmüne Rıza Göstermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm dünya gözünü yumsa da biz İsrail’in zulmüne rıza göstermeyeceğiz. Filistinli kardeşlerimizin sadece kalbimizde değil tüm imkanlarımızla yanlarında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit aileleri ile iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, İsrail tarafından ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto edenlere yönelik uygulanan katliama ilişkin, “Filistin’de tek suçları binlerce yıldır üzerinde yaşadıkları topraklardaki haklarını savunmak olan masum insanlara yönelik büyük bir insanlık suçu ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA’NIN BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS’E TAŞIMA KARARI İSRAİL YÖNETİMİNİ ADETA AZDIRMIŞTIR”

İsrail’in hak, hukuk, adalet, insanlık tanımayan saldırıları sebebiyle yarım asrı aşkın süredir huzur yüzü görmeyen Filistinlilerin bir kez daha zulme maruz kaldığını kaydeden Erdoğan, “Amerika’nın büyükelçiliğini BM ve diğer uluslararası kurumların kararlarını hiçe sayarcasına Kudüs’e taşıma kararı İsrail yönetimini adeta azdırmıştır” diye konuştu. İsrail askerlerinin topraklarını savunmak dışında hiçbir amaçları olmayan asla silaha, şiddete, zorbalığa başvurmayan Filistinlileri çocuk, engelli, yaşlı, kadın demeden katlettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın bir başka yerinde yaşansa tüm uluslararası kurumların, tüm devletlerin ayağa kalkacağı bu saldırı İsrail tarafından Filistinlilere uygulandığında maalesef büyük bir aymazlıkla karşılanmıştır” şeklinde konuştu.

"FİLİSTİN DEVLETİNİN SINIRLARI İÇİNDE HUZURA VE GÜVENE KAVUŞACAĞI GÜNLERE KADAR KARDEŞLERİMİZİN MÜCADELESİNİ DESTEKLEYECEĞİZ"

“Biz daha bir asır önce tıpkı şu salonda bulunan ülkemizin dört bir köşesindeki vilayetlerden vatandaşlarımız gibi canımızdan bir parça olan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan bir kez daha ilan ediyoruz” diyen Erdoğan, “Tüm dünya gözünü yumsa da biz İsrail’in zulmüne rıza göstermeyeceğiz. Filistinli kardeşlerimizin sadece kalbimizde değil tüm imkanlarımızla yanlarında olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Kudüs’ün İsrail tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzun zamandır işgal altındaki Filistin topraklarının özgür Filistin devletinin sınırları içinde huzura ve güvene kavuşacağı günlere kadar kardeşlerimizin mücadelesini destekleyeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.