Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Shanghai Astronomi Müzesi chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken recep tayyip erdoğan palandöken tüik ORDU cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Adaletin, Barışın, Hak Ve Özgürlüklerin Yılmaz Savunucusu Olmaya Devam Edecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili, “Görmezden gelinen her trajedi, yenilerinin habercisi demektir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şuuruyla hareket eden Türkiye, sınırları içinde olduğu gibi dışında da adaletin, barışın, hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 69. yıldönümü vesilesiyle tüm dünyanın İnsan Hakları Günü’nü kutladığını belirten Erdoğan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in temel insan hakları sözleşmelerine taraf olduğunu dile getirdi. Kanunlar önünde bireylerin eşitliği ve ayrımcılığa uğramamaları ilkelerine dayanan insan haklarına saygı, Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez niteliği olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ülkemiz son 15 yılda çok farklı alanlarda hayata geçirdiği reform ve düzenlemelerle bu temel niteliğini daha da pekiştirmiştir. Vatandaşlarımızın inançlarını yaşamalarının önündeki engeller kaldırılmış, darbe dönemlerinin vesayet izleri silinmiş, devletle-vatandaş arasındaki bağ daha da güçlendirilmiştir” dedi.

“ELİ KANLI ÇETELER İNSANLIĞIN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR”

Erdoğan’ın açıklaması şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye, demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılması noktasında tarihinde hiç olmadığı kadar rahat bir ülkedir. Milletimizin demokratik kazanımlarını, bağımsızlığını, hak ve özgürlüklerimizi gasp etmeyi amaçlayan 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin akamete uğratılmasının sebeplerinden birisi de budur. Türk Milleti, 251 şehit pahasına gösterdiği kahramanca direnişle sadece iradesine değil, aynı zamanda demokrasiye de sahip çıkmıştır.

Şüphesiz, bugün dünyanın farklı köşelerinde hayat hakkı başta olmak üzere insanların temel hak ve özgürlüklerini kullanmalarına en büyük tehdit terör örgütlerinden gelmektedir. DEAŞ, FETÖ, PKK, YPG, Boko Haram, El Şebab gibi eli kanlı çeteler, işledikleri cinayetler ve döktükleri masum kanıyla insanlığın en büyük düşmanıdır. Türkiye, hiçbir ayrım yapmadan, hukuk ve demokrasi içerisinde, terörle mücadelesini kararlı bir şekilde yürütecektir.”

“DİLİ, DİNİ, RENGİ VE KÜLTÜRÜ FARKLI OLDUĞU İÇİN MİLYONLARCA İNSAN ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR”

Öte yandan “demokrasinin beşiği olduğu iddiasındaki ülkelerde” dahi ayrımcılık, kültürel ırkçılık ve hak ihlallerinin arttığını söyleyen Erdoğan, “İslam düşmanı ve yabancı karşıtı akımlar batılı ülkelerde giderek siyasetin merkezine oturuyor. Dili, dini, rengi ve kültürü farklı olduğu için milyonlarca insan ötekileştiriliyor, baskı ve şiddet görüyor. Arakan’da Müslümanların maruz kaldığı vahşet karşısında sergilenen kayıtsızlık, bunun en son örneğidir” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN’DEN SURİYE’YE ASYA’DAN AFRİKA’YA KADAR TÜM MAZLUM VE MAĞDURLARIN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Sesiz ve tepkisiz kalınan her zulümüm zalimi daha da pervasızlaştırdığını ifade eden Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde devam etti:

“Görmezden gelinen her trajedi, yenilerinin habercisi demektir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şuuruyla hareket eden Türkiye, sınırları içinde olduğu gibi dışında da adaletin, barışın, hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir. Algı operasyonlarına prim vermeden Filistin’den Suriye’ye Asya’dan Afrika’ya kadar tüm mazlum ve mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz.  Bu düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kalbi duygularla kutluyor, bu müstesna günün milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.“

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.