Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Kadın Hakları Bakımından İleri Düzeyde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Türkiye, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar diğer hususlarla kadın hakları bakımından da ileri düzeydedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen HAK-İŞ Dünya Kadın Günü programında konuştu. Tüm kadınlara hayat mücadelelerinde başarılar dileyen Erdoğan, “Şehitlerimizin anneleri var evlatlarıyla canlarından bir parçayı da toprağa veren şehit annelerine özellikle şükranlarımı sunuyorum” dedi. Erdoğan, kadınlara yönelik ayrımcı davranışlar hiç eksik olmadığını belirterek, “Bırakınız geçmiş zamanları, içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda dahi kadınlara yönelik yüz kızartıcı adaletsizliklere şahit oluyoruz” dedi.

“En Tehlikelisi Kadınlar Arasında Ayrımcılık Yapmak”

Bugünlerde kadına şiddetin konuşulduğunu ifade eden Erdoğan, “Okulunun kapısı önünde, mezuniyet töreninde hak aramak için çıktığı yollarda, meydanlarda şiddete maruz kalan kadınları hatırlıyor muyuz? Eğer kadın meselesini tüm boyutlarıyla konuşacaksak önce samimi olmamız gerekir. Kadın ve erkek arasındaki ayrımcılıktan daha tehlikelisi kadınlar arasında ayrımcılık yapmaktır” diye konuştu.

“Erkek Ve Kadın Arasındaki Üstünlük Tartışması Beyhude”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Türkiye tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar diğer hususlarla kadın hakları bakımından da ileri düzeydedir” diyerek kadınların hayatın her alanında dimdik ayakta olduğunu ifade etti. Erkek ve kadın arasındaki üstünlük tartışmasının ise beyhude olduğunu kaydeden Erdoğan, “İnsanları bölmeye yönelik her tartışma yeni bir zulüm kapısının aralanması anlamına gelir” dedi.

“Siz, Afrin'e Türk Ordusunun Girmesini Konuşamazsınız”

Erdoğan, “Suriye'de çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bir milyon insanın alçakça katledilmesi karşısında kıllarını kıpırdatmayanların, kadın hakları konusunda söyledikleri sözlerin ne anlamı olabilir? Ben bunların hepsiyle konuşuyorum, hepsine bu soruyu soruyorum. Hadi buyrun bu konuda da konuşun. Siz, Afrin'e Türk ordusunun girmesini konuşamazsınız” diyerek Türkiye’nin Afrin’e işgal gücü olarak girmediğini belirtti.

“Bunlar Şovmen”

Erdoğan, Türkiye olarak 3.5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Siz acaba ne kadar Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyorsunuz sizin konuşmaya hakkınız yok ama bizim konuşacağımız çok şey var. Akdeniz'in karanlık sularında kaybolup giden on binlerce kadın ve çocuğun arkasından timsah gözyaşlarının döküldüğünü gördük. Samimi ortamda gözyaşı dökmeyenlerin, gerçek birer kadın hakları savunucusu olduğuna nasıl inanabiliriz? Onlardan kadın hakları savunucusu olur mu? Bunlar sadece şovmen. Asla kadın hakları savunucusu değil.”

“Şiddet ve İstismar Olayları Artık Devlet Tarafından Görmezden Gelinmiyor”

Erdoğan, Türkiye’de kadına yönelik şiddetle özellikle kadın cinayetlerine yönelik haberlerin kendisini rahatsız ettiğini ifade ederek, “Kadına sırf cinsiyetinden dolayı böyle bir muameleyi reva gören kişinin insanlıktan nasibini almadığına inanıyorum. Hele çocuk istismarı asla düşünmek, konuşmak istemeyeceğimiz bir vahşet halidir” şeklinde konuştu.

Erdoğan, şiddet ve istismar olaylarına ilişkin “Eskiden adeta yapanın yanına kar kalan şiddet ve istismar eylemleri artık ne milletimiz ne de devletimiz tarafından görmezden geliniyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.