Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Kuzey Suriye’de Devlet Kurulmasına Asla Müsaade Etmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi güneyimizde Suriye’nin Kuzeyinde PYD/YPG bunlar bir gayretin içindeler. Bak Akçakale’den sesleniyorum, yanınızda kim olursa olsun, arkanızda kim olursa olsun bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla Kuzey Suriye’de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Akçakale’nin nüfusundan fazla Suriyeliye ev sahipliği yapmasının önemini vurgulayan Erdoğan, Akçakalelilere teşekkür ederek, “Avrupalı, Batılı bin, iki bin, üç bin, beş bin kişiyi misafir edemezken, onlara kapısını açamazken, elhamdülillah Türkiye 2 milyona kapısını açtı. Ve şu ana kadar yaptığımız harcamalar 30 milyar dolara yaklaşıyor. Avrupa verdiği sözleri tutmadı ama biz buna rağmen yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

“BUNU BİZ AMERİKA’YA DA SÖYLEDİK”
“Terör devleti”ne müsaade etmeyeceklerinin ve gereği neyse yapılacağının altını çizen AK Partili Erdoğan, “Şimdi güneyimizde Suriye’nin Kuzeyinde PYD/YPG bunlar bir gayretin içindeler. Bak Akçakale’den sesleniyorum, yanınızda kim olursa olsun, arkanızda kim olursa olsun bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla Kuzey Suriye’de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecek. Bunu biz Amerika’ya da söyledik, diğer ülkelere de söyledik. Hatta ‘Böyle bir şeye lütfen fırsat vermeyin, verirseniz oradaki mücadele farklı olur ve sizler terör devletleriyle anılırsınız’ ve bu konu ile ilgili mücadelemizi de sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“TEŞEKKÜR SEFERİNE BURADAN BAŞLADIM”
“2019’da yeni hükümet sistemi ile ilgili asıl seçim var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan Referandumunda yüzde doksan beş “evet” veren Akçakalelilere, “Ben inanıyorum ki siz dünyada dengeleri değiştireceksiniz” diye seslendi. Erdoğan’ı dinleyen vatandaşlar ise “Yüzde yüz” sloganları attı. Akçakale’de alınan oyun niceliğine dikkat çeken AK Partili Erdoğan, ”Ben de nereden başladım teşekkür seferine? İşte bugün buradan başladım, bugün aynı zamanda Ceylanpınar’dan başladım. İftarı da Harran’da yapacağız. Harran da biliyorsunuz birinci oldu. Akçakale Türkiye genelinde üçüncü oldu. Onun için ben sizlere teşekkür etmeyeceğim, şükranımı ifade etmeyeceğim de kime teşekkür edeceğim?” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.