Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemize Yatırım İçin Gelen Herkesin Yanındayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize yatırım için gelen herkesin, tüm imkânlarımızla yanındayız. MÜSİAD zaten bu konuda iyi bir rehber ve yol göstericidir. Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Yatırım Ofisimiz başta olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımız girişimcilerimizin emrine amadedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD EXPO kapanış töreninde yaptığı konuşmasında MÜSİAD EXPO’ya geçen yıllara kıyasla 6 kat fazla başvuru olmasına dikkat çekti.

140 ülkeden katılım gerçekleşmesinin, 40 bin şirketin temsil edilmesinin MÜSİAD EXPO’nun gücünün ve başarısının ispatı olduğunu da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Bu yılki MÜSİAD EXPO’nun ‘İş Burada: Meselemiz Türkiye’ şiarıyla düzenlenmesi, yerli ve millî üreticilerimizin en önemli ihracat bağlantısı platformuna dönüşmesi çok önemlidir.” dedi.

GEÇMİŞİNDE SÖMÜRGE LEKESİ BULUNMAYAN BİR MİLLETİZ”

MÜSİAD’ın attığı her adımda, hem kendisini, hem Türkiye’yi gözeten, iş birliği hâlinde olduğu coğrafyaları ve şirketleri destekleyen bir yaklaşımla hareket ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi öteki ülkelerden, Türk insanının iş yapma tarzını diğerlerinden ayıran en önemli özellik işte budur. Biz, sadece kendimiz kazanmayı değil, birlikte kazanmayı esas alan bir ticaret anlayışıyla hareket ettiğimiz için, gittiğimiz her yerde hüsnü kabul görüyor, el üstünde tutuluyoruz. Geçmişinde sömürge lekesi bulunmayan bir millet ve devlet olarak, bu yaklaşımımızla gittiğimiz her yerde bir fark ortaya koyduğumuza inanıyorum” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ YILDA ORTALAMA YÜZDE 5,8 ORANINDA BÜYÜTTÜK”

Türkiye’nin son 16 yılda kat ettiği mesafenin, bir milletin sırt sırta verip çok çalıştığında nerelere gelebileceğinin en çarpıcı örneği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu dönemde ülkemizi, küresel finans krizine ve darbe girişimine rağmen yılda ortalama yüzde 5,8 oranında büyüttük. Ülkemize 201 milyar dolar tutarında uluslararası yatırım çektik. Türkiye’nin millî gelirini 236 milyar dolardan 851 milyar dolara çıkardık. Bugün satın alma paritesi itibariyle millî gelirde dünyada 13. sırada yer alıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin kat ettiği mesafe önemlidir, ama hedeflerimiz daha önemlidir. Biz ülkemizi 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmek istiyoruz. Son 5 yıldır üst üste yaşadığımız saldırılar sebebiyle, zaman zaman planlamamızın biraz gerisine düşmüş olmakla birlikte, hedefimize ulaşmakta kararlıyız. Amacımız; ihracatını 500 milyar dolara, millî gelirini 2 trilyon dolara çıkarmış, her alanda tasarımdan üretimine kadar söz sahibi bir ülke olarak, kendimizle birlikte tüm dostlarımızı da ileriye taşımaktır” şeklinde konuştu.

“YATIRIM OFİSİMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE, İLGİLİ TÜM KURUMLARIMIZ GİRİŞİMCİLERİMİZİN EMRİNE AMADEDİR”

Türkiye’ye yatırım için gelen herkesin, yanında olacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “MÜSİAD zaten bu konuda iyi bir rehber, iyi bir yol göstericidir. Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Yatırım Ofisimiz başta olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımız girişimcilerimizin emrine amadedir. Aynı şekilde, yurt dışında yatırım yapan kendi iş adamlarımızın da hep yanında olduk, olmayı sürdüreceğiz. Dışarıdan ülkemize gelen yatırımlarla, ülkemizden dışarıya giden yatırımlar bizim gözümüzde aynı değerdedir. Bu karşılıklı trafik ne kadar yoğunlaşırsa, bizim ve muhataplarımızın o derece faydasına olur.”

Türkiye’nin imkân ve potansiyelini yurt dışında hâlâ yeteri kadar anlatamadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “MÜSİAD başta olmak üzere, bu alana katkı sağlayacak kurumlarımızdan daha fazla gayret bekliyoruz. Devletin bu konuda yaptığı ve yapması gereken faaliyetler elbette vardır, ama asıl önemli olan sizlerin çabalarıdır. Çünkü iş adamları birbirlerinin dilinden daha iyi anlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.