Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TRT tarafından bu yıl 40'ıncısı düzenlenen "Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe gelişinde ellerinde Türk bayrakları bulunan çocuklar tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Külliyenin bahçesinde legolardan yapılan koridordan, konuk çocuklardan oluşan kortej eşliğinde yürüdü.

Daha sonra, farklı ülke bayraklarının yer aldığı "23 Nisan Çocuk Şenliği" yazılı bölüme gelen ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, salondakileri selamladı, engelli çocukların yanına giderek onlarla ilgilendi ve sohbet etti.

Programın sunuculuğunu "Ayla" filminin oyuncularından İsmail Hacıoğlu ile filmin Güney Koreli çocuk oyuncusu Kim Seol’ün yaptığı törende; Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“NİCE 98 YILLARA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 98'inci açılış, kuruluş yıl dönümünde ve 40 yıllık bir geçmişte TRT'nin dünya çocuklarını böyle bir araya getirme merasiminde, sizlerle milletin evinde, bu Külliyemizde bir araya gelmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Konuk çocukların sergiledikleri folklor gösterileriyle bu akşam izleyenleri dünyanın dört bir yanına götürdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizleri mutlu ettiniz, sizleri çok sevdik" diye konuştu.

Toplam 40 farklı ülkeden Türkiye'ye gelen çocukların Bursa'da misafir edildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "İki gündür buradasınız, herhâlde bizden ayrılmayacaksınız değil mi? Biz, sizleri önümüzdeki 23 Nisan'da da burada bekliyoruz. Tekrar gelmeye var mıyız? Bütün bu güzellikleri gidince annenize, babanıza, yakınlarınıza ve arkadaşlarınıza anlatın. Önümüzdeki yıl yine bekliyoruz, sizlerle yine bir arada olacağız. Eşimle birlikte sizleri en kalbi duygularla selamlıyoruz ve gözlerinizden öpüyoruz. Nice 98 yıllara inşallah." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve 40 ülkeden gelen çocuklarla aile fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.