Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri ORDU erdoğan tüik izmir fatih duruay çin David Dastmalchian tamer hassan filmleri cumhurbaşkanı erdoğan rusya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası Topluma Mesajdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demir Kilise’nin açılış töreninde, “Bu dönemde Bulgaristan'ın farklı bir konumu var. Avrupa Birliği dönem başkanlığı kendilerinde. Böyle bir dönemde bu açılışın yapılıyor olmasını uluslararası topluma verilmiş bir mesaj olarak değerlendiriyorum. İstanbul farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada barış içinde yaşadıkları şehir olma vasfını bir kez daha göstermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Balat’ta restorasyonu tamamlanan Demir Kilise’nin açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilise’nin İstanbul’un güzelliğine katkıda bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

“ULUSLARARASI TOPLUMA BİR MESAJDIR”

“Demir Kilise’nin açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ülkemizde bulunan Bulgaristan Başbakanı ve heyetine teşekkür ediyorum. Bulgaristan'ın bu dönem farklı bir konumu da var. Avrupa Birliği dönem başkanlığı kendilerinde. Böyle bir dönemde bu açılışın yapılıyor olmasını uluslararası topluma verilmiş bir mesaj olarak değerlendiriyorum. İstanbul buradaki özellikle şu fotoğrafla farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada barış içinde yaşadıkları şehir olma vasfını bir kez daha özellikle göstermiştir. Bir tarafta patrikhane bir tarafta Demir Kilise.”

Kilisenin restorasyonu hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada tek örneği olan bu kilise 1898’den bu yana 120 yıldır ayakta duruyor. Bulgar cemaati için hizmet vermenin yanında İstanbul’un güzelliğine de katkı veriyor. Kilisenin restorasyonu, belediye başkanlığım döneminde bir restorasyon daha geçirmişti ama 2011’de köklü bir restorasyon gerçekleştirildi” diye konuştu. 

Türkiye’nin her köşesinde diğer dinlere mensup vatandaşların ibadethanelerini ayağa kaldırmaya yönelik çalışmaları yürüttüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 ibadethane onarımdan geçti” bilgisini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.