Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yarın Azerbaycan'a Gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7’inci Türk Konseyi Zirvesi’ne katılmak amacıyla yarın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’yü ziyaret edecek. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 7’inci Türk Konseyi Zirvesi’ne katılmak amacıyla 14-15 Ekim 2019 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’yü ziyaret edeceklerdir.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından, Türk Konseyi’nin kuruluşuna dair, 3 Ekim 2009 tarihinde imzalanan Nahçıvan Antlaşması’nın 10’uncu yılına denk gelen Zirve, Özbekistan’ın tam üyeliğine de sahne olacağı cihetle ayrı bir ehemmiyet taşımaktadır.

Geçen sene düzenlenen Zirve’ye gözlemci olarak katılan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de açılan Türk Konseyi Avrupa Temsilcilik Ofisi’ne dair tamamlayıcı belgeler de Bakü’de kabul edilecektir. Zirve’de ayrıca Türk Dünyası’nın Aksakalı, Kazakistan Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı, Elbaşı Nursultan Nazarbayev’e, kuruluşunda büyük emeğinin geçtiği Türk Konseyi’nin Onursal Başkanı unvanı verilecektir.

Türk Konseyi’nin ilişkili olduğu, farklı alanlarda önemli işlevler üstlenmiş, TÜRKPA, TÜRKSOY, Türk Akademisi, Türk Kültür ve Miras Vakfı ile Türk Sanayi ve Ticaret Odası arasında iletişimi güçlendirecek Türk Konseyi Koordinasyon Komitesi’nin kuruluşuna ilişkin kararın da Zirve’de alınması öngörülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Zirve vesilesiyle, Türk Konseyi üyelerinin liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de planlanmıştır." denildi, 

Anahtar Kelimeler:
AzerbaycanBakü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.