Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi Hakkari recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Havalimanı Türkiye’nin 95 Yılda Elde Ettiği Başarıların Sembolüdür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün cumhuriyetimizin 95’inci yıl dönümünü dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul’daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye’nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında aralarında TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları, bakanlar ve yüksek yargı organlarının başkanlarının bulunduğu heyet Aslanlı Yol’dan yürüdü.

Heyet, Atatürk mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Heyet, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerken, Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

"CUMHURİYETİMİZİN 95’İNCİ YIL DÖNÜMÜNÜ YENİ HAVALİMANIMIZI AÇARAK KUTLUYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu sözleri yazdı:

“Aziz Atatürk, cumhuriyetimizin ilanının 95’inci yıl dönümünde Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız. Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün cumhuriyetimizin 95’inci yıl dönümünü dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul’daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye’nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.”

Protokol töreninin tamamlanmasının ardından Anıtkabir vatandaşaların ziyaretine açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.