Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor İzmir depremi Saadet Alpago kimdir Ayça Aykaç Kimdir? Muhbir filistin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek Faizin Olduğu Bir Ülkede Enflasyonun Düşmesi Mümkün Değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum ama şunu da söyleyeyim ben yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum, açıklamaya da devam edeceğim. Çünkü yüksek faizin olduğu bir ülkede enflasyonun düşmesi mümkün değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan, ödül verilecek isimleri açıklayarak tebrik etti.

Erdoğan, imkanların hangi amaçla kullanacağının tamamen insanların hayatı ve dünyayı algılama biçimiyle ilgili olduğunu belirterek, “Mesela atomu parçaladıktan sonra bomba da yapabilirsiniz, herkese yetecek elektrik enerjisi de üretebilirsiniz” dedi. Bilimin insanlığın ortak faydasına hizmet edecek çıktılar üretmesinden yana olduklarını belirten Erdoğan, Tesla markasıyla elektrikli araç çalışmaları yürüten Elon Musk’ın Türkiye ziyaretini hatırlatarak, “Kendisiyle bir görüşmemiz oldu kendisinin gerçekten ne denli heyecan dolu olduğunu gördüm. Kendisinin hayalleri, heyecanı, gayreti gerçekten takdire şayan. Elektrikli araç projesinin tek başına insanlığın son 1-1.5 asrına damga vuran petrol odakların çatışmaların, yıkımların, acıların dinmesi anlamına geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

“FAİZ ARTIRIMI BASKISI GAYRETLERİ BEYHUDE BİR ÇABA”

Erdoğan, Merkez Bankası’nın 14 Aralık Perşembe günü yapacağı faiz konusunun görüşülmesi beklenen Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Döviz kurunun yüksekliği hep ifade ettiğim gibi kesinlikle ekonominin gerçekleriyle uyumlu değildir. Bunun için de döviz kurunda kısa sürede doğru dengenin bulunacağına ben inanıyorum. Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum ama şunu da söyleyeyim ben yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum, açıklamaya da devam edeceğim. Çünkü yüksek faizin olduğu bir ülkede enflasyonun düşmesi mümkün değildir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.