Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yürümekle Bir Yere Varamayacaksınız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye’de şu anda devam eden bu olumsuz gelişmelerin yarın bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması böyle bir vakayla karşı karşıya kalırsak, bütün dünya şunu bilsin bizler Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak aynını orada yapacağız bunu herkes bilsin. Ne yazık ki stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle beraber. Biz kendilerine dedik ki gelin DEAŞ terör örgütüne karşı bu işi beraber yapalım. Dokuz koalisyon ülkesi ile beraber biz DEAŞ denilen bu terör örgütünü halledemez miyiz? Bu PYD/YPG bunlar terör örgütüdür. Ne yazık ki burada ısrarlı oldular” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “DEAŞ terörüne karşı en büyük mücadeleyi veren bu örgüte en büyük kaybı yaşatan Türkiye’yi teröre destek vermekle itham etmelerinin nedeni Suriye’deki oyunu bozuyor olmamızdır. Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’larımızın durdurulması da yine aynı kirli planın eseridir. Türkiye’ye yönelik bu aşağılık senaryoda figüranlık yapanlar şimdi hukuk önünde evet hesap veriyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birileri ülkemizi bölmek isteyenlerle beraber yollarda yürüyebilirler, varsın yürüsünler, yollar yürümekle aşınmıyor. Biz de diyoruz ki, bu ülkenin birliğini beraberliğini bozmayın. Dayanışmamıza gölge düşürmeyin. Yürümekle bir yere varamayacaksınız. Asıl olan bu milletin gönüllerine yürümektir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde düzenlenen Kardeşlik Sofrası İftarı programına katıldı. Yemeğin ardından konuşma yapan Erdoğan, Şanlıurfalılara Suriye krizinin başından bu yana Suriyelilere karşı gösterdikleri vefalı yaklaşımdan dolayı teşekkür etti.

“SURİYE’NİN ASIL KAYBEDENİ İSLAM DÜNYASI OLMUŞTUR”
Suriye krizinin tarihe kara bir leke olarak kazandığını belirten Erdoğan, batılı devletlerin Suriye halkının demokrasi, hak ve özgürlük taleplerine sırt döndüklerini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Kendi vatandaşları için en temel hak olan demokrasiyi Suriyeli kardeşlerimize lüks gördüler. Uluslararası toplum Suriye’de 1 milyon insanın terör örgütleri ve kendi halkına zulüm uygulayan bir devletle onları destekleyenler tarafından katledilmesine seyirci kaldı. Bu süreçte Suriye’de yıkılan şehirlerin enkazı altında masum bedenlerle beraber insanlığın itibarı da kalmıştır. Suriye’nin asıl kaybedeni bunca Müslümanın alçakça katledilmesine yeterli tepkiyi veremeyen İslam dünyası olmuştur. Batının bir damla petrolü bir insanın canından daha değerli gören çarpık anlayışına alet olmak hiçbir Müslümana yakışmaz. Biz bu çarpıklığa karşı sesimizin çıktığı gücümüzün yettiği elimizin ulaştığı kadar mücadele ettik, ediyoruz. Bölgemizdeki istikrarsızlıktan nemalananlar bizim her platformda hakkı ve adaleti dillendirmemizden rahatsız oluyorlar. Ülkemize karşı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarının sebebi işte budur.

“MİT TIR’LARIMIZIN DURDURULMASI AYNI KİRLİ PLANIN ESERİDİR”
DEAŞ terörüne karşı en büyük mücadeleyi veren bu örgüte en büyük kaybı yaşatan Türkiye’yi teröre destek vermekle itham etmelerinin nedeni Suriye’deki oyunu bozuyor olmamızdır. Sadece bu iftiralarla kalmadılar, Suriye’deki ateşi ülkemize taşımaya da kalktılar. Reyhanlı olayı, DEAŞ’ın intihar saldırıları, PKK’nın eylemleri, FETO’nun darbe girişimi, Suriyeli misafirlerimizle vatandaşlarımızı karşı karşıya getirme teşebbüsleri hep bu planın parçalarıdır. Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’larımızın durdurulması da yine aynı kirli planın eseridir. Türkiye’ye yönelik bu aşağılık senaryoda figüranlık yapanlar şimdi hukuk önünde evet hesap veriyor. İnşallah Suriye’deki Irak’taki oynanan oyunları da hep birlikte bunları tezgahlayanların başına geçireceğiz. Fırat Kalkanı harekatıyla ilk adımı attık. Bölgede 2 bin kilometrekarenin üzerinde bir alanı teröristlerden temizleyerek Suriyeli kardeşlerimize emniyet içinde yaşayabilecekleri güvenli bölgeler kurduk. Cerablus’ta Er-Rai’de Bab’da bu imkanı hazırladık. Bu sayede 100 binden fazla Suriyeli muhacir kardeşimiz evlerine yurtlarına yıllardır hasretini çektikleri ana vatanlarına döndüler. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor. Bundan sonra da Suriye’ye barış ve huzur gelmesi için ülkenin toprak bütünlüğünün muhafazası için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”

“BİZLER FIRAT KALKANI’NDA NE YAPTIYSAK AYNINI ORADA YAPACAĞIZ”
16 Nisan referandumunda en fazla eve oyu veren birinci ilçenin Harran, üçüncü ilçenin ise Akçakale olduğunu anımsatan AK Partili Erdoğan, şunları kaydetti:
“Şanlıurfa birinciliği ilçeler bazında yüzde 96,83’le aldı. Akçakale yüzde 95,23’le üçüncü oldu. Şanlıurfa da yüzde 70,82 ile 13. sırada yer aldı. Sizleri tebrik ediyorum, ama işimiz bitmedi yani yapacağımız çok şey var. Akçakale’de söyledim şimdi Harran’dan da sesleniyorum. Suriye’de şu anda devam eden bu olumsuz gelişmelerin yarın bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması böyle bir vakayla karşı karşıya kalırsak, bütün dünya şunu bilsin bizler Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak aynını orada yapacağız bunu herkes bilsin. Ne yazık ki stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle beraber. Biz kendilerine dedik ki gelin DEAŞ terör örgütüne karşı bu işi beraber yapalım. Dokuz koalisyon ülkesi ile beraber biz DEAŞ denilen bu terör örgütünü halledemez miyiz? Bu PYD/YPG bunlar terör örgütüdür. Ne yazık ki burada ısrarlı oldular. Biz de kendilerine şunu söyledik, yarın bir gün ülkemiz için en ufak bir tehdit oluşturmaları halinde biz kimseyle bunu danışmaz gereğini yaparız.

“TERÖR ÖRGÜTÜ YPG İLE HAREKET ETMEYE KARAR VERDİLER”
Biz bugüne kadar her şeyde uluslararası hukuka dikkat ettik. Gaziantep’te 53 kardeşimizi şehit ettiler. Artık sabredemeyiz dedik ve Cerablus’a girdik arkadan Rai’ye girdik arkadan Dabık’a, El-Bab’a girdik. Şu anda 2 bin kilometrekareyi aşkın bir alan kontrolümüzde şimdi oraya da gerçek sahipleri döndüler, dönüyorlar. Gelin dedik Mümbiç’te de bunu yapalım. Oyalama yapıyorlar Rakka’da beraber yapalım dedik, terör örgütü YPG ile hareket etmeye karar verdiler. Siz bilirsiniz dedik şimdi yürüyorlar bakalım ne yapacaklar?”

“NEREDE ÇUKURCULAR VARSA ÇUKURA GÖMÜLÜRLER”
Rabia’nın önemini anlatan Erdoğan, “Bu vatanı böldürmeyiz, işte Tendürek’te, Cudi’de, Gabar’da, Bestler Deresi’nde neresi olursa olsun nerede çukurcular varsa çukura gömülürler. Hendekçiler varsa hendeğe gömülürler. Harran, Akçakale, Ceylanpınar, Türkiye böyle ayakta durdukça bizim önümüze kimse geçemeyecek” dedi.

“YÜRÜMEKLE BİR YERE VARAMAYACAKSINIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Birileri ülkemizi bölmek isteyenlerle beraber yollarda yürüyebilirler, varsın yürüsünler, yollar yürümekle aşınmıyor. Biz de diyoruz ki, bu ülkenin birliğini beraberliğini bozmayın. Dayanışmamıza gölge düşürmeyin. Yürümekle bir yere varamayacaksınız. Asıl olan bu milletin gönüllerine yürümektir. Biz bu milleti seviyoruz. Ve yaradılanı yaradandan ötürü sevme anlayışıyla seviyoruz” diye bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.