Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, bundan 103 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yedi düvele Çanakkale’yi nasıl dar etmişse, bugün de terör örgütleri üzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, Çanakkale Zaferi’ni dönemin en modern ordularını dize getiren, ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olarak nitelendirerek, “Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal’in kelimeleriyle Çanakkale ‘bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan’ zaferin adıdır” dedi.

“MİLLETİMİZ ÇANAKKALE RUHUNUN CANLI OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Askerlerin iman ve azminin, Türk milletinin fedakarlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen başarının İstiklal Harbini zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham verdiğini kaydeden Erdoğan, “Terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürüttüğümüz beka mücadelesinde, devlet olarak en büyük güç kaynağımız tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi yine milletimizin imanı, inancı, vatan ve bağımsızlık sevdasıdır” dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nı örnek vererek, “Gerek 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı sergilenen kahramanlıklar, gerekse Afrin harekâtı sürecinde 7’den 70’e milletimizin tüm fertlerinin seferber olması, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir” ifadelerini kullandı.

“HAREKATTAKİ BAŞARI TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ HESKESE İSPAT ETTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, bundan 103 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yedi düvele Çanakkale’yi nasıl dar etmişse, bugün de terör örgütleri üzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir” diyerek, Zeytin Dalı Harekatı’nda çok kısa zamanda elde edilen başarının, Türkiye’nin gücünü, istiklal ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığını dost düşman herkese ispat ettiğini kaydetti.

Erdoğan, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutlayarak, tüm şehitleri, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanları rahmet ve şükranla andığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.