Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 23 Temmuz Mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz’un Hatay’ın anavatana katılmasının yıldönümü ve Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü olması sebebiyle mesaj yayımladı.

Hataylıların 78 yıl önce kendi iradeleriyle Türkiye’ye katılma kararının, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alandaki itibarını yükselttiğini belirten Erdoğan, Bağımsız Hatay Parlamentosu’nun bu kararının siyasi ve diplomatik alanda Türkiye’nin en önemli başarılarından biri olarak tarihteki yerini aldığını ifade etti.
Hatay’ı “Farklı dinlerin, anlayışların ve kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı güzide bir şehrimiz, köklü medeniyetimizin önde gelen merkezlerinden biri” olarak niteleyen Erdoğan, “Hatay’ın anavatanla kucaklaşmasının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmetle yad ediyor; Hataylıları ve bütün vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

“ERZURUM KONGRESİ’NDE ORTAYA ÇIKAN O RUHLA İLERLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin yıl dönümüne ilişkin ise, şu ifadeleri kullandı:
“İstiklal mücadelemizin hedeflerinin ve ilkelerinin tespitinde belirleyici rol oynayan, aziz milletimizin özgürlük yolundaki azim ve kararlılığını tüm dünyaya duyuran Erzurum Kongresi, Cumhuriyet’e uzanan yolun temel taşlarından biridir. Milli sınırlar içinde vatanın bölünmez bütünlüğüne dikkati çeken, ‘manda ve himaye kabul olunamaz’ ilkesiyle bağımsızlığımıza yönelik tehditlere ve yabancıların müdahalesine karşı konulacağını belirten Erzurum Kongresi, bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen, milli iradenin vurgulandığı ulusal bir kongreye dönüşmüştür. Bizler günümüzde de, Erzurum Kongresi’nde ortaya çıkan, milli mücadeleyi zafere ulaştıran o şuur ve o ruhla, ülkemizi geliştirmeye, birlik ve beraberlik içinde ilerlemeye devam ediyoruz.
Erzurum Kongresi’nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.