Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis demet akalın zorlu psm Sertab Erener Aleyna Tilki gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş tarkan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dünya Mülteciler Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir ayrım gözetmeden “mazlum ve mağdurlarla” dayanışma içerisinde olacağını vurgulayarak, “Demokrasi ve insan haklarının beşiği olma iddiasındaki pek çok Batılı ülke dikenli teller arkasına saklanırken, Türkiye 3.5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyon sığınmacıya güvenli bir liman olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Erdoğan, dünya genelinde 65 milyonun üzerinde zorunlu nedenlerle yerlerinden edilmiş insan ve 22 milyondan fazla mülteci bulunduğunu belirterek, “Her gün bu sayıya kendilerinin ve ailelerinin hayatlarını korumak için ülkelerini terk etmek mecburiyetinde kalan binlerce yeni insan daha ekleniyor. Akdeniz’de çok sık şahit olduğumuz insani trajediler, düzensiz göç sorununun geldiği utanç verici boyutları göstermesi açısından yeterlidir” dedi.

Türkiye’nin, hiçbir ayrım yapmadan, “zulüm, baskı ve şiddetten kaçan mazlumlara” sahip çıkan bir ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu ilkeli duruşumuzu uluslararası yükümlülüklerimiz ile tarihi, vicdani ve insani geleneklerimize mütenasip bir şekilde günümüzde de devam ettiriyoruz. Suriye ve Irak’ta yaşanan krizler karşısında ülkemizin sergilediği vicdani tavır, milletimizin alicenaplığını, yardımseverliğini ve insani değerlere bağlılığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Demokrasi ve insan haklarının beşiği olma iddiasındaki pek çok Batılı ülke dikenli teller arkasına saklanırken, Türkiye 3.5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyon sığınmacıya güvenli bir liman olmuştur. Bunun yanında Avrupa Birliği, yük paylaşımının gereği olarak Suriyeli sığınmacılar için Türkiye’ye taahhüt ettiği mali yükümlülükleri de aradan geçen süreye rağmen maalesef tam anlamıyla yerine getirmemiştir” dedi.

Erdoğan, Dünya Mülteciler Günü’nün dünya genelinde sığınmacıların içinde bulunduğu sıkıntıların ve zorlukların çözümüne katkı sağlayacak insani bir iklimin oluşmasına katkı sağlamasını diledi. Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir ayrım gözetmeden “mazlum ve mağdurlarla” dayanışma içerisinde olacağını da vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.