Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KEİ’de Sürdürülebilir Kalkınma Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürdürülebilir kalkınmanın Türkiye’nin KEİ dönem başkanlığının ana teması haline getirildiğini ifade ederek, “Dünyanın çeşitli bölgelerinde ekonomik eşitsizlikler devem ederken sürdürülebilir kalkınmanın bir slogandan öteye geçemeyeceğini biliyoruz. Sınırsız üretim hırsı ve yüksek kar anlayışı ile temel gıda ürünlerinin tehlikeli katkı maddelerine maruz kaldığı bir dönemde bu konuya hak ettiği önemin verilmediğini düşünüyorum. Milyarlarca insan sefalet içinde yaşarken, kalkınmanın sürdürülebilirliği için herkesin çok daha fazla gayret sarf etmesi gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi’nin kapanış konuşmasını yaptı. KEİ’nin dünya çapında hatırı sayılır bir kuruluş haline getirmesinin tüm üye ülkelerin başarısı olduğunu belirten Erdoğan, kuruluşundan bugüne KEİ’nin serencamını yakından takip edenlere teşekkür etti. KEİ’nin bayrak yarışı usulü ile çalıştığını ifade eden Erdoğan, dönem başkanlıklarının her altı ayda bir üye devletler arasında el değiştirdiğini, 1 Ocak 2017 tarihinde bugün dönem başkanlığını Türkiye’nin yürüttüğünü anımsattı. 15 yılın temel gündem konularından biri olan sürdürülebilir kalkınmanın Türkiye’nin dönem başkanlığının ana teması haline getirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın çeşitli bölgelerinde ekonomik eşitsizlikler devem ederken sürdürülebilir kalkınmanın bir slogandan öteye geçemeyeceğini biliyoruz. Sınırsız üretim hırsı ve yüksek kar anlayışı ile temel gıda ürünlerinin tehlikeli katkı maddelerine maruz kaldığı bir dönemde bu konuya hak ettiği önemin verilmediğini düşünüyorum. Milyarlarca insan sefalet içinde yaşarken, kalkınmanın sürdürülebilirliği için herkesin çok daha fazla gayret sarf etmesi gerekiyor. KEİ’nin bu konuya öncülük edebileceğine inanıyoruz” dedi.

GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLER SOMUTLAŞTI
Türkiye’nin KEİ dönem başkanlığı döneminde 3 ayrı bakanlar toplantısının planlandığını, Ekonomi ve Tarım Bakanları toplantılarının gerçekleştirildiğini, 21 Haziran tarihinde de Sağlık Bakanları toplantısının yapılacağını ifade etti. Bugün gerçekleştirilen zirvenin hem örgütün geleceğinin hem de ikili ilişkileri ilgilendiren konuların en üst düzeyde ele alındığını anlatan Erdoğan, zirvenin üye ülkelerin kabul ettiği bir bildiri ile sonuçlanmasının da geleceğe yönelik hedeflerin de somutlaştırılmasını sağladığını kaydetti. 2016 yılının Aralık ayında Belgrat’ta Sırbistan’dan devralınan dönem başkanlığını 29 Haziranda İstanbul’da Ukrayna’ya devredileceğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönem başkanlığı süresince Türkiye’ye destek olan üye ülkelere teşekkürlerini ileterek,  Ukrayna’ya da KEİ dönem başkanlığı sürecince başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.