Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koronavirüs vakıfbank chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Saldırıları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye karşı karşıya olduğu tehditlerle mücadele noktasında Suriye’de ve terör örgütlerinin yuvalandığı her yerde gerekli gördüğü her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir. Bunu ülkelerinin toprak bütünlüğüne hakim olamayan devletlerin egemenlik haklarıyla bir ilgisi kesinlikle yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin topraklarına, vatandaşlarına, birliğine, beraberliğine yönelik tüm saldırıları gerekirse kaynağında bertaraf etmekteki kararlılığını bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in UNESCO’dan “Gastronomi Şehri” unvanı alması nedeniyle düzenlenen törende davetlilere hitap etti. Konuşmasına Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Şehirlerimizin aileleri başta olmaz üzere tüm milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. Terör örgütlerinin ve teröristlerin amacı bu tür eylemlerle can kaybına yol açmanın yanında hatta onun da ötesinde propagandasını yapmaktır. Elbette hiçbir şey olmamış gibi davranmayacağız, acımızı yaşayacak, üzerimize düşenleri hassasiyetle yerine getireceğiz ama terörün gündemimizi kendi istediği gibi belirlemesine, ipotek altına almasına da izin vermeyeceğiz.”

-“TÜRKİYE KENDİSİNE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI CEVABINI VERMEYE DEVAM EDECEK”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet yetkililerinin Ankara saldırısının ardından toplantılarla değerlendirmeler yaptığını belirterek, şunları söyledi:

“Kararlarımızı aldık ve bu kararları adım adım uygulamaya başladık. Takdir edersiniz ki bu tür durumlarda alınan her kararın, başlatılan her uygulamanın kamuoyuyla paylaşılması mümkün değildir. Ancak şundan emin olunuz, Türkiye kendisine yönelik her tehdide ve saldırıya karşı cevabını kat be kat fazlasıyla veriyor vermeye de devam edecektir. Geldiğimiz yer artık bir meşru müdafaa durumudur. Hiç kimse kendisine yönelik terör eylemleri karşısında meşru müdafaa hakkını sınırlayamaz, bunu kullanmasına da engel olamaz. Türkiye karşı karşıya olduğu tehditlerle mücadele noktasında Suriye’de ve terör örgütlerinin yuvalandığı her yerde gerekli gördüğü her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir. Bunu ülkelerinin toprak bütünlüğüne hakim olamayan devletlerin egemenlik haklarıyla bir ilgisi kesinlikle yoktur. Tam tersine bu durum Türkiye’nin egemenlik haklarına sahip çıkma iradesiyle ilgili bir durumdur. Ülkemizin bu hakkını engellemeye yönelik tavırları kimden gelirse gelsin, doğrudan Türkiye’nin varlığına yönelik bir girişim olarak kabul ediyoruz.”

-“AYDIN GÖRÜNEN KARANLIKLAR”-

“Suriye’de yarım milyona yakın insanın katledilmesi karşısında kılını kıpırdatmayanların Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını kullanması karşısında tepki göstermeleri, verdiğimiz kayıplardan sonra açıkçası umurumuzda değildir. Bunlarının önünde profesör olabilir, bunların adında yok aydınlıkmış maydınlıkmış bunlar olabilir. Bunlar aydın görünen karanlıklardır aslında. 500 bin insan orada ölürken, kılını kıpırdatmayanların ülkemde Ankara’daki garın önünde 100’ü aşkın insanın şehit edildiği bir olayda kılını kıpırdatmayanların 28 tane vatandaşımızın burada şehit edilmesine sessiz kalanların kalkıp da bir bildirinin altına imza atmaları aydın bir insanın vatansever bir insanın kabul edebileceği bir şey değildir. daha önce de ifade etmiştim Türkiye angajman kurallarını sadece kendisine yönelik fiili saldırılarla sınırlı olmaktan çıkarıp PYD ve DAİŞ başta olmak üzere her türlü terör tehdidini kapsayacak şekilde genişletme hakkını kullanacaktır.”

-“KENDİ VARLIKLARINI İZAH EDEMEYENLER TÜRKİYE’NİN OPERASYONLARINA SAYGI DUYMAK ZORUNDADIR”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, batılı ülkelerin kendi vatandaşlarına yönelik saldırılara sert tepkiler verdiğini fakat Türkiye’ye sabır ve metanet telkin ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu samimiyetsizliktir. Türkiye’nin Ankara’daki son terör eylemi dahil topraklarına, vatandaşlarına, birliğine, beraberliğine yönelik tüm saldırıları gerekirse kaynağında bertaraf etmekteki kararlılığını bir kez daha ifade ediyorum. Dünyanın diğer ucundan gelip DAİŞ’le mücadele bahanesiyle Suriye’de eli kanlı rejimin payandalığını yapanların Türkiye’yi maruz kaldığı tüm tehditlere ve saldırılara rağmen kendi sınırlarına hapsetme çabası gülünçtür. Bölgede kendi varlıklarını izah edemeyenler Türkiye’nin topraklarını ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlarına saygı duymak zorundadır. Nefsi müdafaa konumundayken, karşımıza kim çıkarsa çıksın onu terörist kabul eder ve ona bu şekilde davranırız.”

-YARIŞMA PROGRAMI ÖNERİSİ-

Gaziantep’in ‘Gastronomi Şehri’ unvanını aldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu başarılarından dolayı Gaziantep’i, Gaziantepli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bu yemekleri halen yaşatan tüm kerdimanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biliyorsunuz televizyonlarda bir sürü yarışma programları var. Bunların bir kısmı faydalı olabilir ama bir kısmının anlamsız olduğunu görüyorum. Bunların yerine Gaziantep başta olmak üzere ülkemizin çeşitli bölgelerinden ninelerin, kız ve erkek torunlarına geleneksel mutfaklarına ait yemekleri yapmayı öğrettiği bir yarışma programı olsa inanıyorum ki çok daha ilgi çeker, çok daha faydalı olur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.