Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sayıştay Başkanı Baş’a Kutlama Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay’ın kurulduğu yıldan bu yana yargı yetkisiyle donatılmış bağımsız bir mali denetim organı olarak, kamu mali yönetiminin doğru, etkin ve verimli bir şekilde işleyişini sağlama görevini başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı’nın 155. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’a kutlama mesajı gönderdi. Sayıştay’ın geçmişi, birikimi ve hizmetleriyle devlet geleneğinde önemli yeri bulunduğunu belirten Erdoğan, yüksek denetim kurumu olan Sayıştay’ın 155. kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Sayıştay’ın kurulduğu 1862 yılından bu yana yargı yetkisiyle donatılmış bağımsız bir mali denetim organı olarak, kamu mali yönetiminin doğru, etkin ve verimli bir şekilde işleyişini sağlama görevini başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, kamu kaynaklarıyla, bütçenin etkin ve verimli kullanılmasının, ekonominin istikrarına ve halkın huzur ve refahına da olumlu yansıdığını belirtti.
Erdoğan, mesajında, “Denetim ve yargı organı olan Sayıştay, üstlendiği bu görev ve sorumluluk gereği yapmış olduğu denetim sonucu hukuk devleti ilkesinin güçlenmesine yapmış olduğu katkının devam edeceğini inanıyorum. Sayıştay Başkanlığımızın 155. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, başta Sayın Başkan ve üyeler olmak üzere, kurumun tüm mensuplarını tebrik ediyor, sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.