Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Seçim Güvenliği Açıklaması

Seçimlere katılım oranının an itibarıyla yüzde ellinin üzerine çıktığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu ana kadar ciddi bir sıkıntının Türkiye genelinde olmadığını öğrendik” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için oy verme işlemi bugün saat 08.00 itibarıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 13.30 sularında Üsküdar Saffet Çebi İlkokulu’nda oyunu kullandı. Sandık başında açıklama yapan Erdoğan, “Öncelikle sandık kurulumuzun tüm değerli üyelerine teşekkür ediyorum ve az önce de öğrendiğim kadarıyla şu an itibarıyla yüzde elliyi aşkın bir seçmenin oy kullandığını öğrendik. Demek ki katılım iyi görünüyor. Türkiye genelinde de aldığım bilgiler bunu gösteriyor. Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile yüzde otuzlara kadar düşen bir katılımın olduğu seçimlerde Türkiye bunların hepsini aşmış vaziyette. Son seçimlerde yüzde 85’i aşan katılımın Türkiye’deki demokrasinin, demokratik olgunlaşmanın ne denli ileride olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

-“Katılımın Yüksek Olmasının Bir Hassasiyet Olduğuna İnanıyorum”-

Bu seçimin farklı bir özelliği olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu seçimle beraber Türkiye adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçişimiz ilk defa tabii ki bizlere nasip oluyor. Başkanlık sistemi ile artık Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmada çıtayı ciddi manada yükseliyor ve bu çıtanın yükselişi ile birlikte de ülkemiz inşallah bundan sonraki süreci bürokratik oligarşiye hiç takılmadan çok daha rahat bir şekilde sürdürecektir ben buna inanıyorum. Onun için de katılımın yüksek olmasının bir hassasiyet olduğuna inanıyorum. Tüm milletime en kalbi duygularla selam, sevgi, saygılarımı gönderiyorum. Şu ana kadar ciddi bir sıkıntının Türkiye genelinde olmadığını öğrendik. Hayırlı olsun milletimiz için de inşallah yeni bir dönemin başlangıcına vesile olsun diyor saygılar sunuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

-Erdoğan Sonuçları Önce İstanbul’da Sonra Ankara’da Takip Edecek-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını nereden takip edeceği sorusuna, “Bir bölümünü İstanbul’da daha sonra Ankara” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.