Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yıldırım’a: Kendisi Bazıları Gibi Yolunu Şaşırmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Binali Bey, en meşakkatli zamanlarımızda uzun yollardan kuş kanadıyla gelmiş, derdimize, sıkıntımıza, mutluluğumuza ortak olmuştur, onun için de Ulaştırma Bakanı olmuştur. Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı” dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a Devlet Şeref Madalyası verdi. Madalya tevcih töreninde konuşan Erdoğan, Devlet Şeref Madalyası’nın devletin bekası, ülkeni ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için üstün başarı gösterenlere verildiğinin altını çizerek, “Kadim yol ve mesai arkadaşım Binali Bey’e ülkemize yaptığı hizmetler sebebiyle bir kez daha sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Kendisini bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar dolayısıyla şahsım, milletim ve devletimiz adına bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

-“Siyaset Yolculuğu Aynı Hedeflere Kilitlenen Yol Arkadaşlarınızla Yürünebilir”-

Yıldırım’ın Bakanlık ve Başbakanlık yaptığı dönemde takındığı uzlaşmacı, kuşatıcı ve samimi tavrını Meclis Başkanlığı yapacağı dönemde de sürdüreceğine inandığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Kendisine üstlendiği bu önemli görevde bir kez daha Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Atalarımız 'önce yoldaş sonra yol' derler. Hayatın her alanında yol arkadaşlığı, gönül dostluğu önemlidir ancak bu sözün asıl hikmetini ve manasını bulduğu yer siyasettir, devlet iradesidir. Siyasette aynı ideallere inandığınız aynı değerleri paylaştığınız gönül ve fikir birliği içinde hareket ettiğiniz yol arkadaşlarınızın değeri her şeyin üstündedir. Türlü imkansızlıklarla, zorluk ve badirelerle dolu siyaset yolculuğu ancak sizi anlayan, aynı hedeflere kilitlenen yol arkadaşlarınızla yürünebilir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi en büyük zenginlik dost biriktirmektir. Allah’a hamd olsun 40 seneyi aşan zorlu siyaset yolculuğumuzda Rabbim bizlere Binali Bey gibi güzel dostlar, sağlam dostluklar nasip etti. Binali Bey, en meşakkatli zamanlarımızda uzun yollardan kuş kanadıyla gelmiş, derdimize, sıkıntımıza, mutluluğumuza ortak olmuştur, onun için de Ulaştırma Bakanı olmuştur. Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı.

-“Süreci Fitnecilere Aldanmadan Takdire Şayan Bir Şekilde Yönettiler”-

Önceki dönemlere göre daha çok siyasi partinin temsil edildiği mevcut sandalye dağılımı yürütme ile koordineli bir Meclis çalışmasını çok daha elzem hale getirmiştir. Binali Bey’in tecrübesi ve uzlaştırıcı karakteriyle ülkemizin teni bir yönetim sistemine geçtiği bu dönemde görevini layıkıyla yapacağına inanıyorum. Bu vesileyle kendisine bir kez daha Türkiye’yi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne taşıyan sürecin taşlarının titizlikle döşenmesine verdiği katkılar için en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Binali Bey, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile beraber bu hassas süreci fitnecilere aldanmadan takdire şayan bir şekilde yönettiler. Bu gayretleriyle sadece Türkiye’yi sürekli kriz, kaos ve istikrarsızlık üreten bir sistemden kurtarmakla kalmadılar. Aynı zamanda ilk defa iki farklı partinin bir araya gelerek sandık yoluyla büyük bir dönüşüme imza atabileceklerini göstererek Türk demokrasisinin gücüne güç itibarına itibar kattılar.”

-Semiha Yıldırım’a Da Teşekkür Etti-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her başarılı erkeğin yanında 'dimdik duran, fedakarlık abidesi bir kadın' olduğunu ifade ederken, “Binali Beyin devlet ve siyaset hayatında sergilediği bu başarılarda Semiha Hanımın da çok büyük emekleri olduğunu biliyorum. Semiha Hanıma da şahsım, eşim, milletim adına bu fedakarlıkları, çabaları için özellikle teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Binali Bey’e deruhte ettiği görevlerde Rabbim yar ve yardımcısı olsun diyorum. Rabbim bizi bu ülkeye ve millete hizmet yolundan ayırmasın diye dua ediyorum” diye konuştu.

-Binali Yıldırım Mektup Okudu: “Sayın Başkanım”-

Erdoğan hitabının ardından kürsüye gelen TBMM Başkanı Yıldırım’a Devlet Şeref Madalyası taktı. Madalyayı kabul eden Başbakan Yıldırım ise Erdoğan’a yazdığı mektubu okudu. Yıldırım’ın mektubu şöyle:

“Sayın Başkanım, 16 Nisan 2017 halk oylamasının kabul edilmesi sonrasında yapılan 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini milletimizin desteği, Rabbimizin lütfuyla kazanarak, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ilk seçilmiş Kurucu Başkanı oldunuz. Zatı devletlerinizi en derin duygularımla tebrik ediyor, yeni dönemde başarılarınızın artarak devamını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin son Başbakanı olarak bugüne kadar devlet idaremizin bütün tarihi kararlarında milletimiz ve ülkemiz adına bu ulvi makamların iradesini temsil eden Başbakanlık mührünü binlerce yıllık Türk devlet hayatımızın bir aziz hatırası ve ölümsüz nişanı olarak, değerli Cumhurbaşkanımız ve seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanımız olarak zat-ı devletlerinize arz etmekten büyük bir bahtiyarlık ve şeref duyuyorum. Bu mührü zatı alinize arz ederken milletimiz, ülkemiz ve bütün vatandaşlarımız adına bir kez daha sizi tebrik ediyorum. Allah daima elinizden tutsun ve bu millete hizmet yolunda sizi, dava ve yol arkadaşlarınızı, mücadelenize omuz veren herkesi, yediden yetmişe aziz milletimizi, güzel ülkemizi, adalet ve hukuk ekseninde güçlenen devletimizi payidar kılsın. En derin hürmetlerimle.”

TBMM Başkanı Yıldırım konuşmasının ardından başbakanlık mührünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.