Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

"Dün Ak Dediğine Bugün Kara Diyen Şahıstan Siyasetçi Olmaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, “Bu beyefendinin yaptığı siyaset değildir. Siyaset omurga işidir. İlke, dava, karakter meselesidir. Siyasetçinin sözünün eri olması gerekir. Dün ak dediğine bugün kara diyen şahıstan siyasetçi olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen 5. Büyük Türkiye Buluşmasında konuştu. Erdoğan, konuşmasının başında helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nu, ölüm yıldönümü vesilesiyle andı. Konuşmasında terörle mücadele konusunda kararlılık mesajı veren Erdoğan, “Bir zamandır ülkemize uygulanan ambargolar gösteriyor ki şayet terörle mücadelede eskisi gibi diğer ülkelere mecbur ve mahkum olsaydık inanın atacak kurşun dahi bulamazdık. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlama, ülkemizin çıkarlarını korumak noktasında Ankara’da karar veriyor, Silopi’de Gabar’da, Cudi’de, gerekirse Suriye’de Irak’ta uyguluyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZ 1950’DEN BERİ ARALIKSIZ BEDEL ÖDÜYOR”
“7’den 70’e milletimizin tamamının soluduğu bu özgürlük ve refah ortamına zahmetsizce kavuşmadık” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Milletimiz ‘Yeter söz milletindir’ dediği 1950’den beri aralıksız bedel ödüyor. 14 Mayıs 1950’de Menderes ve arkadaşlarının sandığa gömdüğü tek parti zihniyeti, 27 mayıs 1960 darbesi sonrası darağaçları kurulana kadar hiç boş durmadı. Açın o dönemdeki olayları şöyle bir okuyun. CHP’lilerin kışkırtmalarını görürsünüz. Meclis kürsüsünden Menderes’i tehdit eden İnönü’yü görürsünüz. Her gün medyanın manşetlerini süsleyen yalan ve iftiraları görürsünüz. Üniversitelerde bizzat hocaların tezgahladığı oyunları görürsünüz. Milleti birbirine düşürmek için seferber olmuş sözde aydınları görürsünüz. 10 yıl boyunca sinsice yürütülen bu oyunun bir amacı var. O da 14 Mayıs 1950’de sandıkta milletten yedikleri sillenin hesabını sormaktır. Yassıada’da yargılanan sadece Demokrat Parti’liler değildi. Orada demokrasi yargılandı, millet yargılandı, milletin hak ve özgürlük talepleri yargılandı. Hiçbir geçerli sebep yokken darbeciler, Adnan Menderes’i, Hasan Polatkan’ı, Fatin Rüştü Zorlu’yu niye idam etti biliyor musunuz? İbret olması için. Millete sandığa giderken ne yapması konusunda unutmayacağı bir ders vermek için o idamlar yapıldı. Bu ülkede gerçek iktidarın kimde olduğunu göstermek için o darağaçlarını kurdular. Bu öyle alçak bir zihniyettir ki Menderes’i idam ettikten sonra celladın ve darağacının parasını da ailesinden istemiştir. Bunlar bu kadar gaddardır.”
Türkiye’nin hala aynı zihniyetlerin mücadelesine şahitlik ettiğini ifade eden Erdoğan, tek parti zihniyetinin artık ortadan kalktığını düşünmekle, 15 Temmuz’da gündüz saatlerinde bu ülkede bir daha darbe de darbe teşebbüsü de olmaz demenin aynı şey olduğunu söyledi.

“BANA DİKTATÖR DEDİĞİNİZ SÜRECE BEN SİZE NAZİ DEMEYE DEVAM EDECEĞİM”
CHP iktidarı döneminde CHP’nin il başkanının aynı zamanda o ilin valisi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi ben bugün CHP’ye gönül vermiş kardeşlerime soruyorum. Bugün aynı durum olsa, kurucusu olduğum partinin il başkanları aynı zamanda o ilin valisi olsa ne dersiniz? ‘Böyle bir şey olamaz’ dersiniz. Bunun demokraside olabilir bir yanı yoktur. Tayyip Erdoğan’a batı ne der? İnanın şeddeli diktatör der. Siz bana diktatör dediğiniz sürece ben size faşist demeye, nazi demeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

“İSTİKRAR DEYİNCE BUNLARIN AKLINA TEK ŞEY GELİYOR YALANLARIN İSTİKRARI”
27 Mayıs öncesinde o zamanki CHP’nin en büyük argümanının rejim değişikliği söylemi olduğunu, İnönü’nün her kürsüye çıktığında Demokrat Parti’yi ve Menderes’i rejimi değiştirmekle, baskı rejimi kurmakla itham ettiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bu iddiaların hiçbir geçerliliğinin olmadığını kendileri de biliyordu ama bu tarz söylemlerle 27 Mayıs’a giden yolun taşlarını döşüyorlar, boğazlarına kadar içlerinde oldukları darbeye meşruiyet kazandırmaya çalışıyorlardı. Sürekli yalan üreterek, belli toplum kesimlerindeki hassasiyetleri kaşıyarak ülkeyi bir kaos ortamına sokmaya gayret ediyorlardı. Dikkat ederseniz hiç değişmediler. Bugün de aynısını yapıyorlar. Ana muhalefetin şu anda başında bulunan zat çıkıyor her gün rejim değişikliğinden bahsediyor. Tıpkı ağa babası tek adam gibi bu da birilerine mesaj vermeye çalışıyor.  Belli konulardaki hassasiyetleri kaşıyarak milletimizi kutuplaştırmak için gece gündüz yalanlarına yalan ekliyor. Milletimizin ve kendi seçmeninin gözünde komik duruma düşme pahasına yalanlarına istikrarla devam ediyor. İstikrar deyince bunların aklına tek şey geliyor yalanların istikrarı. Ülkenin istikrarı konusunda en küçük bir katkıları yok. Dikili ağaçları yok.”

“MUHTARLARIMIZI AŞAĞILIYORDU BUGÜNLERDE MUHTAR TOPLANTILARINDAN AYRILMIYOR”
İki yıldır hemen her gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarların ağırlandığını belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “İki yıldır hemen her gün külliyede ağırladığımız muhtarlarımızı aşağılıyordu. Bugünlerde muhtar toplantılarından ayrılmıyor” dedi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun kendisini, “Muhtarlara konuşuyor gibi konuştu” sözleriyle eleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:
“Ankara’da bir 30-40 kişilik muhtar grubuna hitap etti. İçlerinden bir muhtarımız çıktı dedi ki ‘BM Genel Kurulunda cumhurbaşkanımız konuştu, niye siz orada cumhurbaşkanımızı dinleyenleri muhtar yerine koyup bizi aşağıladınız’ dedi. Ne dese beğenirsiniz ‘Haddime mi, öyle bir şey diyebilir miyiz?’ Ya hu her şey kayıtlarda var. BM Genel Kurulunda kimler var de inanın bilmez. BM’de sadece seçilmişler yok atanmışlar da var ve atanmışlar seçilmişlerden fazladır. Kaldı ki sen daha dur, BM’nin kapısından içeri girmedin. Bakalım girebilecek misin. Bu biraz zaman alacak.”

“MİLLETİMİZ BU TİPLERE KOLPACI DER”
Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Bu beyefendinin yaptığı siyaset değildir. Siyaset omurga işidir. İlke, dava, karakter meselesidir. Siyasetçinin sözünün eri olması gerekir. Dün ak dediğine bugün kara diyen şahıstan siyasetçi olmaz. Milletimiz bu tiplere ne der biliyor musunuz? Kolpacı der. Bunlardan memlekete faydalı insan olmaz. Olsa olsa terör örgütlerine koltuk değneği olur” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.