Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya MHP lideri Bahçeli bugünün gündemi HAVA HAREKATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ndan Bürokrasiyi Azaltın Genelgesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu hizmetlerinde hantallığa sebebiyet veren hususların ortadan kaldırılmasını, hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulmasını, devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılmasını istedi.

Kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan genelgede, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde sorunların çözülmesinin, çözüm üretilmesinin, sonuç ve vatandaş odaklı devlet anlayışı ile bürokrasinin azaltılmasının öncelikli hedefi olduğu belirtildi.

Kamu hizmetlerinde hantallığa sebebiyet veren hususların ortadan kaldırılması, hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması, devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılmasının istendiği genelgede, “Bu itibarla kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi başvurular anında incelenerek takip edilecek, talebin ilk başvuru yerinden neticelendirilmesine özen gösterilecek başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilecek, başvuruların süratli ve doğru sonuçlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınacaktır” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.