Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na ''Bu Zat'' Çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu için, “Bu zat bulunduğu makamın adamı değil. Buna yakışacak ifadeler var da bu ifadeleri kullanmaya edebim müsaade etmiyor” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını cevaplandırdı.

Gazetecilerin sorusu üzerine Erdoğan, “Bu zat bir defa bulunduğu makamın adamı değil. Bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Daha önce kendisi için ‘çırak bile olamadı’ demiştim. Gerçekten çırak bile hala olamadı ve çok çok buna yakışacak ifadeler var da bu ifadeleri kullanmaya da edebim müsaade etmiyor” dedi. Kılıçdaroğlu için “siyasi sapık” dediğini anımsatan Erdoğan, “Niye dedim, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, benim partimizin kuruluşundan itibaren dava arkadaşımdır. O’nun inancı noktasındaki değerlerini değerlendirmeye, bu zatın ne ilmi, ne yaşamı ne de siyasetteki yeri zaten el vermez. İşte bir kasetle geldiği makam var. Eğer o kaset olayı olmasaydı zaten o makama da gelemezdi. Kaldı ki bir başka yön, Sayın Baykal’ın yanından çıktıktan sonra, ‘Hayır, böyle bir adaylık düşünmüyorum’ diyen kişi ertesi gün de biliyorsunuz aday oldu. Bunda yalan, dolan her türlü şey var. Akşam başka, sabah başka, böyle bir tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisi korusun ve CHP’yi de korusun'' diye konuştu.

CHP'ma tek üzüntüm var, CHP’ye gönül vermiş hanım kardeşlerimin Türkiye’de kadınlara karşı yapılmış olan bu hakareti, bu saygısızlığı aslında çok farklı değerlendirmeleri gerekirdi. Bunu değerlendiremedikleri için de ayrıca üzgün olduğumu söylemek isterim.”

-“OLAY RUTİNİN İŞLEMESİ”-

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin “Cumhurbaşkanına hakaret suçunun” iptaline yönelik başvuruyu esastan görüşme kararıyla ilgili de, “Bu bir rutindir. Bu tür müracaatlar 10 gün içinde yanılmıyorsam, esasa girmenin kararını verir. Ondan sonra da bir ay içerisinde de görüşür, gereken cevabı verir. Olay bu rutinin işlemesidir” dedi.

-“BUNLARI ORALARA SEVK ETMEK LAZIM”-

“Terör örgütü üyeliği kesinleşen kişilerin zaten vatandaşlıktan çıkarılması yasada var. Tam olarak neyi kastetmiştiniz bunu söylerken” sorusu üzerine de Erdoğan, “Bu ulaşanlar da dahil hepsi. Bunların hepsi. Bunun hukukta üç ve ya dört tane versiyonu var. Bunun en ağır olanı budur. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına yakışanlar değil. Bunlar zaten kendileri için başka türlü vatansızlık ve ya başka tür vatandaşlık arıyorlar. Bunları oralara havale etmek, sevk etmek lazım çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında, Türkiye’ye, Türk vatanına, Türk milletine ihanet olamaz. Bunlar, bu millete, bu vatana ihanet içerisindedirler. Bu ihanet içerisinde olanların da bir Türkiye Cumhuriyet vatandaşlığı vasfı taşımalarını da doğru bulmuyorum” diye konuştu.

-“KARAKTER MESELESİ, CİBİLLİYET MESELESİ”-

Erdoğan, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürünün ABD’de silah fabrikası bulunan Türk iş adamına silahların çizim ve üretim planlarını satarken suçüstü yakalanmasına ilişkin, “Bir milli güvenlik sorunu var mı?” sorusuna da, “Bunlar karakter meselesi, cibilliyet meselesi. Buna ‘yok’ diyemeyiz. Buna benzer şeyler çıkabilir. Tutuklandı, iyi ki böyle bir süreç işlemiş oldu ama buna benzer şeyleri her yerde bekleyebilirsiniz, olabilir. Temenni ederiz ki bunlar hiç olmasın. Ama bu tabi çok çok üzücü bir olay. Bir makam gelmiş böyle bir insanın kalkıp da böyle bir sırrı deşifre etmesi, buna tevessül etmesi çok çok yanlış” yanıtını verdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.