Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey İle Görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Suriye’deki son gelişmeleri görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD'nin Suriye Özel temsilcisi James Jeffrey başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen heyetler arası toplantıda Suriye konusunda son gelişmeler ele alındı.

Türkiye'nin ulusal güvenlik önceliklerinin açık bir şekilde vurgulandığı toplantıda; Fırat'ın doğusunda ve Suriye'nin genelinde terörle mücadele, güvenli bölge, Münbiç yol haritasının hayata geçirilmesi, DEAŞ PKK, YPG, PYD ve diğer tüm terör unsurları ile mücadele, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunarak siyasi çözüme ulaşılması ve Suriye’nin yeniden inşası gibi konu başlıkları gündeme geldi.

Toplantıda, oluşturulması planlanan güvenli bölge ile Türkiye'nin güvenlik endişelerinin bertaraf edileceği ve DEAŞ dâhil bölgenin tüm terör gruplarından temizleneceği konusunda mutabık kalındı. Bu konuda Türk ve ABD teknik heyetlerinin yapacağı müzakerelerin ardından nihai bir sonuca varılması ve uygulanması konusunda fikir birliğine varıldı.  Suriye konusunda iş birliğinin güven ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.