Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan Kudüs Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı haberlerinin son derece endişe verici olduğunu belirterek, “Bu, Kudüs’ün dini ve tarihi statüsüne, uluslararası anlaşmalara ve BM kararlarına tamamen aykırıdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı ve büyükelçiliğini Telaviv’den buraya taşıyacağına yönelik iddialarına yönelik sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklamalarda bulundu.

Söz konusu haberlerin son derece endişe verici olduğunu ifade eden Kalın, “Bu, Kudüs’ün dini ve tarihi statüsüne, uluslararası anlaşmalara ve BM kararlarına tamamen aykırıdır” dedi. Bu adımın, zaten kırılgan olan Ortadoğu barış sürecini ortadan kaldıracağını ve yeni gerilim ve çatışmalara sebep olacağını belirten Kalın, “ABD yönetiminin bu vahim hatayı yapmayacağını ümit ediyoruz. Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in statüsünün korunması hayati önemi haizdir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.