Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Darbeci Askerlerin Sığınma Talebi Reddedildi

Av. Arb. Zeki Arıtürk, Yunanistan’a kaçan askerler için Türkiye’nin ısrarla iade talebinde bulunduğu askerlerin Yunanistan'a sığınma hakkı reddedildiğini belirtti.
15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış olan bir kısım üst rütbeli terörist subay Türkiye Cumhuriyeti’nde alçakça bir darbe girişiminde bulunmak istemişlerdir.

Darbe girişiminde yaşanan en önemli olay ise FETÖ/PDY üyesi olan bazı üst düzey askerlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalmış olduğu otele baskın düzenlemesidir. Bu baskın sırasında otelin içinde ve dışında silahlı saldırılar gerçekleştirmişler ve daha sonra Emniyet güçleri ile çatışmaya başlamışlardır. Çatışma sürerken bazı üst rütbeli subaylar, baskına geldikleri helikopter ile olay yerinden kaçmışlar ve Yunanistan’da bulunan Dedeağaç Havalimanı'na iniş yapmışlardır. Bu kişiler; Binbaşı Gencay Büyük, Binbaşı Ahmet üzel, Yüzbaşı Abdullah Yetik, Yüzbaşı Feridun Çoban, Yüzbaşı Süleyman Özkaynatçı, Yüzbaşı Uğur Uçan, Başçavuş Bilal Kurugül ve Başçavuş Mesut Fırat’tır. 
Yunanistan’a kaçan askerler için Türkiye’nin ısrarla iade talebinde bulunduğu askerlerin Yunanistan'a sığınma hakkı reddedilmiştir. Hala Yunanistan’da yer alan darbecilerin Türkiye'ye iade edileceğini her zaman söylemiş olmakla birlikte bunun gerçekleşeceği zaman çok yakındır.  Bu alçak FETÖ’cü teröristler kaçsa bile biz bunları mutlaka Türkiye’de gerekli hesabı adalet önünde vermesini sağlayacağız.

Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar adalet yerini bulacaktır.Biz bu vatan hainlerini ülkemize getirir Türk Milleti adına gerekli cezaları ödettireceğimizin altını çizeriz. Biz ülkemiz adına, milli irade adına ve demokrasi adına bu işin peşinde olduğumuzu ve asla bırakmaya niyetimiz olmadığını belirtmek istiyorum. Ülkemizde birçok vatandaşımızı şehit eden alçak teröristler ülkemize iade edilecek ve gerekli cezaları alacaklardır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.