Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk enflasyon galatasaray abd

Demirtaş/Twitter: Öldürmenin de insanlarımızı ölüme sürüklemenin de gerekçesi olamaz

ANKARA(ANKA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde dün gece teröristlerce gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, “Öldürmenin gerekçesi olamaz, insanlarımızı ölüme sürmenin de. Her gün hepimizi kahreden ölüm haberleri kaderimiz de olamaz” açıklamasında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.  Demirtaş açıklamasında, “Öldürmenin gerekçesi olamaz, insanlarımızı ölüme sürmenin de. Her gün hepimizi kahreden ölüm haberleri kaderimiz de olamaz. Dün Dağlıca'da yitirdiğimiz kardeşlerimize, Cizre'de yitirdiğimiz küçük çocuklarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum” dedi.

“Halkın yoksul çocuklarına sadece ölümü reva gören, annelerin barış düşüne kan sıçratan savaş politikalarına teslim olmayacağız” diyen Demirtaş, “Kin ve nefret kusmak yerine bu felaket tezgâhından çıkışın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. Koşullar ne kadar zor olursa olsun Barış'ta ve kardeşlikte ısrar etmek dışında her yol bizleri insanlığımızdan uzaklaştırır, acılarımızı derinleştirir. Allah hepimize sabır ve akılla davranma dirayeti nasip etsin.  Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. (ANKA)

(ÖZ/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.