Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Kara liste Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan Meslekler çukurova belediyesi medicana Goggle Hakkari

Deniz Yıldızı-2017 Tatbikatı Yarın Başlıyor

Deniz Yıldızı-2017 Tatbikatı, 27 Mart-7 Nisan 2017 tarihleri arasında Marmara Denizi ve Karadeniz’de icra edilecek.

TSK’dan yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının her yıl düzenli olarak icra ettiği tatbikatın amacı, “katılan Birlik/Komutanlıkların görev fonksiyonlarına yönelik harekât imkân ve kabiliyetlerini geliştirmek, harbe hazırlık seviyelerini yükseltmek ve aynı zamanda Karadeniz’de deniz güvenliğinin idamesine katkı sağlamak” olarak belirtildi.

Deniz Yıldızı-2017 Tatbikatı’na, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından unsurların katılacağı ifade edilirken, tatbikata iştirak edecek gemiler tarafından 3-4 Nisan 2017 tarihlerinde, Batum/Gürcistan, Novorossisk/Rusya, Odessa/Ukrayna, Köstence/Romanya, Varna/Bulgaristan limanları ile Karadeniz’deki limanlara ziyaretler gerçekleştirileceği kaydedildi. Bu kapsamda gemilerin halkın ziyaretine açılacağı, yurt içindeki limanlarda şehit aileleri ile gazilerin gemilerde ağırlanacağı belirtildi.

Tatbikat kapsamında, gerçek harp şartlarında gemilerin karşılaşabileceği tehditleri temsil eden yüksek süratli ve ileri teknoloji ürünü olan insansız hava ve deniz hedeflerine istinaden, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları tarafından fiili güdümlü mermi (füze) ve top atışları yapılacak.  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.