Devam Eden Operasyonlarda Toplam 610 Terörist Öldürüldü

Cizre, Silopi ve Sur’da devam eden operasyonlarda dün 19 bölücü terörist öldürüldü. Üç ilçede müdahalenin başladığı günden bugüne değin öldürülen toplam terörist sayısı 610’a ulaştı. Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan sekiz terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, dün Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda 12 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Cizre operasyonlarında, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 364’e ulaştı. Operasyonda dokuz el yapımı patlayıcı imha edilirken, beş av tüfeği ile bu silahlara ait 153 fişek, çok miktarda sıhhi ilk yardım malzemesi ele geçirildi.

Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda ise dün dört bölücü terörist öldürüldü. Silopi operasyonlarında, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı böylece 140’a ulaştı. Silopi’de dün ayrıca bir Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda ise üç bölücü terörist öldürüldü. Sur’daki toplam ise 106’ya ulaştı. Sekiz el yapımı patlayıcı imha edildi, bir Kaleşnikof piyade tüfeği ile bir tabanca ele geçirildi.

Mardin Derik’te, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 11 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı, evlerinde yapılan aramada muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

Hakkâri Yüksekova’da, yapılan yol kontrolü esnasında, bir bölücü terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.