Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı süt cumhurbaşkanı ihracat 14 Nisan 2024 Gündem Özeti almanya tbmm beşiktaş

Dışişleri Bakanlığı: Irak’taki Protesto Gösterileri Endişeyle Takip Edilmektedir

Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Basra Vilayeti’nde başlatılan protesto gösterilerinin endişeyle takip edildiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Irak’taki protesto gösterilerine ilişkin açıklama yaptı. Basra Vilayeti’nde olumsuz yaşam koşullarına tepki olarak başlatılan ve şiddeti son dönemde artan protesto gösterilerinin endişeyle takip edilmekte olduğunu belirten Bakanlık, “Irak Hükümeti’nin ve dost ve kardeş Irak halkının karşılaştığı sınamaların üstesinden gelmesi için hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ülkemiz, Basra Vilayeti’nin en kısa sürede hakettiği huzura ve refaha kavuşması için her türlü katkıyı sunmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Basra Vilayeti’nde bulunan veya anılan Vilayete seyahat edecek olan vatandaşların güvenlikleri için, protesto gösterilerinin yapıldığı bölgelerden uzak durmaları ve gelişmelere dair Dışişleri Bakanlığı ve Bağdat Büyükelçiliği tarafından yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmelerinin tavsiye edilmekte olduğu dile getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.