Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Kore'nin Balistik Füze Fırlatmasına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) balistik füze fırlatmalarını kınadı. Bakanlık, KDHC’ye balistik füze fırlatmaları ve kitle imha silahlarıyla ilintili faaliyetlerini durdurması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, KDHC’nin 15 Ekim ve 20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği balistik füze fırlatmalarını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, “KDHC’ye balistik füze fırlatmaları ve kitle imha silahlarıyla ilintili faaliyetlerini durdurması ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesindeki uluslararası yükümlülükleri doğrultusunda hareket etmesi için çağrıda bulunuyoruz. KDHC’nin uluslararası yükümlülüklerinin açık bir ihlali olan bu fırlatmalar, bölgesel ve uluslararası barış, istikrar ve güvenliğe zarar vermektedir” ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.