Öne Çıkanlar terörist MSB Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu deprem Kovid19 cumhurbaşkanı

Dışişleri'nden AB’ye Sert Tepki

AB  Genel İşler Konseyi’nin dün gerçekleştirilen toplantısında Türkiye ile ilgili alınan kararlara Dışişleri Bakanlığı’ndan sert tepki geldi. AB’nin tavrı için “iki yüzlülük ve tutarsızlık” diyen Bakanlık, Türkiye’nin katılım sürecinin devamının yeni koşullara bağlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, AB Genel İşler Konseyi’nde Türkiye ile ilgili alınan kararları eleştirdiği açıklamasında, “Kararların ülkemize ilişkin bölümü bir kez daha AB’nin ülkemize karşı önyargılı ve hakkaniyetle bağdaşmayan tutumunu yansıtmaktadır” denildi.  Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Sözkonusu kararlarda, ülkemizin adaylık statüsüne halel getirilmemekle, ‘AB Genişlemesi’ bahsinde katılım sürecimizin devamının anlamsız bir sebep-sonuç ilişkisi içinde yeni koşullara bağlanmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.”

"GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLEŞMESİ DE ŞARTLARA BAĞLANAMAZ”

Öte yandan, “Hem ülkemizin hem de AB’nin çıkarlarına hizmet edecek olan Gümrük Birliği güncellemesinin de şartlara bağlanmasını anlamak mümkün değildir” diyen Bakanlık,  “AB’nin, Türkiye’ye adil ve dürüst davranmadığı bir kez daha görülmüştür. AB’nin sözkonusu tutumuna rağmen süreçten uzaklaşanın ülkemiz olduğunu ileri sürmek iki yüzlülük ve tutarsızlıktır” eleştirisinde de bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.