Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk galatasaray abd tesk genel başkanı bendevi palandöken

Dışişleri: Yunan Makamlarının Ciddiyetle Bağdaşmayan İfadelerini Esefle Karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, “Yunan makamlarının ülkemize karşı seviyesi giderek düşen bir üslup kullanmaya başladığını ortaya koymaktadır. Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan bu ifadeleri esefle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Başbakanlığı'nın Türkiye’de tutuklu bulunan iki Yunan askerine yönelik yaptığı basın açıklamasına ilişkin bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

“Sınırımızı yasadışı geçtikleri için ülkemizde tutuklu bulunan iki Yunan askeri hakkında Yunanistan Başbakanlığı tarafından dün yapılan basın açıklamasında kullanılan ifadeler, Yunan makamlarının ülkemize karşı seviyesi giderek düşen bir üslup kullanmaya başladığını ortaya koymaktadır. Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan bu ifadeleri esefle karşılıyoruz.

Yunanistan’ın işine geldiği zaman hukuk devleti ilkesini öne çıkardığı, işine gelmediği zaman ise bu ilkeyi rahatlıkla yok sayarak uluslararası mahkemelerce aleyhinde alınan kararları uygulamadığı da yakın tarihimizden bilinmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.