Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar MSB esnaf

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Almanya’da II. Avrupa Müslümanları Buluşması’na Katılacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 02-04 Ocak 2019 tarihlerinde Almanya’da düzenlenen II. Avrupa Müslümanları Buluşması’na katılacak.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, II. Avrupa Müslümanları Buluşması’na katılmak üzere Almanya’ya gidecek. Diyanet İşleri Başkanlığının Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) işbirliği ile 02-04 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleştireceği buluşma, Avrupa Müslüman dini kurum temsilcilerini bir araya getirecek. 18 ülkeden 80 temsilcinin katılmasının beklenildiği toplantının, Avrupa’daki dini kurumlar arasındaki işbirliğine, bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılmasına, din hizmetlerinin ve din eğitiminin sağlıklı bir şekilde sunulmasına, karşılaşılan çağdaş sorunların çözümüne, bölgede barış ve huzur ortamının geliştirilmesine katkı sunması hedefleniyor.

Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilecek toplantıda, oturumlar halinde şu konular müzakere edilecek; “Avrupa’da Müslümanların Geleceği: Fırsatlar ve Zorluklar” “Avrupa’daki İslami Kurumların Yapısal Sorunları ve Hukuki Süreçler” “Dini Referanslı Ayrılıkçı Hareketlerin Müslümanlara Olumsuz Etkileri” “Muhacirler ve Yeni Neslin Müslüman Kimlik İnşaası: İslam Din Eğitimi” “Avrupa Medyasında Olumsuz İslam Algısına Yönelik Stratejiler”

Açılış oturumunun Diyanet TV tarafından canlı verileceği toplantı, 4 Ocak 2019 Cuma günü sonuç bildirgesinin okunmasının ardından sona erecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.