Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz mesajında tüm şehitlere rahmet, gazilere afiyet dileyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlığın dinî değerler üzerinden toplumu ayrıştırma ve aldatmaya yönelik faaliyetlerle mücadele ettiğini, milletimizin manevi hayatına nebevî bir yöntemle rehberlik ettiğini belirtti.

15 Temmuz, asrın en büyük ihaneti karşısında aziz milletimizin asil bir direnişle yazdığı onurlu bir destanın adıdır. 

Küresel güç odaklarının İslam coğrafyasında fitne ve tefrika için kurgulayıp kullandıkları suç ve terör şebekeleri Müslümanların birliği, dirliği ve terakkisi önünde daima hep ayak bağı olmuştur. Bu tür örgütlerden biri olduğu hususunda kuşku bulunmayan FETÖ, yıllarca kendisini yüce dinimiz İslam’ın ilke ve değerleri ardına gizleyerek küresel güç odaklarının taşeronluğunu yapmıştır. Eğitim ve hizmet kisvesi altında kavramlarımızı ve değerlerimizi suiistimal etmiş; gizli emelleri uğruna gençlerin inanç, duygu ve zihin dünyalarını ifsat etmiştir. Dini, şiddet ve istismar aracına dönüştüren bu ihanet şebekesi, 15 Temmuz 2016’da büyük bir suikastla varlığımızı, özgürlüğümüzü, vatanımızı, birliğimizi, kardeşliğimizi ve geleceğimizi hedef almıştır.

Ancak, tarih boyunca nice zorlukların üstesinden gelen aziz milletimiz, maruz kaldığı bu ihanet kalkışmasına karşı da yine büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla direnmiş; dinine, değerlerine, özgürlüğüne ve hukuk düzenine canı pahasına sahip çıkmıştır. Allah’ın yardımı ve idarecilerimizin dirayetiyle büyük bir cesaret örneği sergileyen aziz milletimiz, şanlı bir direnişle hain darbe girişimini bertaraf etmiştir.

15 Temmuz direnişi, sadece bir darbe girişimini boşa çıkartmakla kalmamış, aynı zamanda dış güdümlü bir terör örgütü olan FETÖ’nün itikadi, ameli ve ahlâkî sapkınlığını da bütün yönleriyle ifşa etmiştir.

Bütün bu hadiseler bize göstermektedir ki, yüce dinimiz İslam’ın ve onun evrensel değerlerinin en doğru şekilde bilinmesi, milletimiz, nesillerimiz ve geleceğimiz için son derece hayati öneme sahiptir. Zira İslam’ın hakikatleri konusundaki cehalet ve yanlış bilgi, insanları istismara açık hale getirmekte; özellikle gençleri terör ve istismar yapılanmalarının ağına düşürmektedir. Bu durum ise bireysel ve toplumsal birçok probleme zemin oluşturarak ciddi felaket ve musibetlere sebep olabilmektedir.

Bu itibarla Diyanet İşleri Başkanlığımız, bütün mensuplarıyla azim, kararlılık ve sorumluluk bilinciyle çağın ihtiyaçları doğrultusunda sahih dinî bilgi ve doğru din hizmeti üreterek nesillerimizi İslam’ın hakikatleriyle buluşturmaktadır. Bu anlamda bir taraftan dinî kavram ve değerler üzerinden toplumumuzu ayrıştırma ve aldatmaya yönelik her türlü söylem ve faaliyetlerle mücadele ederken diğer yandan da milletimizin manevi hayatına nebevî bir yöntemle rehberlik etmeyi büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu vesileyle başta 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadelede fedây-ı can edenler olmak üzere bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor; gösterdiği büyük cesaret ve direnişten dolayı aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.  
Milletimizi ve İslam ümmetini her türlü fitne, tefrika, kötülük ve ihanetten muhafaza etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoru
m.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.