Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Diyanet'ten “Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri” Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün bir gazetede yayınlanan “Diyanet’ten Büyük Ayıp” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığımız her milli bayramda olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da Türk Bayrağı ve Atatürk posterini 18 Mayıs 2019 Cumartesi saat 23.55’te Başkanlık merkez binasının ön cephesine asmıştır." denildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün bir gazetede yayınlanan “Diyanet’ten Büyük Ayıp” başlıklı haber ile ilgili bir açıklama yayımladı. başkanlıktan yapılan açıklamada; "Diyanet İşleri Başkanlığımızla ilgili bugün bir gazetede yayınlanan “Diyanet’ten Büyük Ayıp” başlıklı haber, gerçeği yansıtmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız her milli bayramda olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da Türk Bayrağı ve Atatürk posterini 18 Mayıs 2019 Cumartesi saat 23.55’te Başkanlık merkez binasının ön cephesine asmıştır.
Söz konusu haberde, Başkanlığımız merkez binasının üzerindeki Türk Bayrağı’nın yarıya kadar çekildiği iddia edilerek yayınlanan görüntü, 19 Mayıs öncesinde Ankara’da yaşanan şiddetli rüzgar sonucu bayrağın tutucu telinin kopması üzerine ortaya çıkmış ve fark edilir edilmez düzeltilmiştir. Ayrıca özensiz ve araştırılmadan kaleme alınan haberdeki görüntü incelendiğinde fotoğrafın 19 Mayıs öncesi çekildiği ve bayrağın bu haliyle dahi yarıda olmadığı görülecektir." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.