Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Diyarbakır'da 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Lice, Hazro, Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde dün gerçekleşen operasyonel faaliyet esnasında Yeşil renk kodu ile aranan Sözde Amed Eyalet Halkla ilişkiler ve Maliye sorumlusu Hakkı  Şiyar (K) Deniz Yüksel’in aralarında bulunduğu (2) BTÖ mensubu ölü olarak etkisiz hale getirilirken 6 şahıs yakalanarak gözaltına alındı,

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice,Hazro, Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Komando Timleri, Polis Özel Harekat Timleri ve Güvenlik Korucularıyla icrasına başlanılan Bayrak-111 Şehit J.Uzm.Onb. Mehmet KARA-02 Müşterek Operasyonu,14 Ocak 2019 Pazartesi günü saat 22.00 itibariyle başarıyla tamamlanmıştır.

Söz konusu operasyonel faaliyet esnasında; "BTÖ mensuplarınca kullanılan,(1) adet sığınak tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Gerçekleştirilen temas arama faaliyetlerinde bahse konu sığınak ve jelikon bidoniçerisinde;(1) adet küçük tüp, (1) adet 4 gözlü setüstü ocak ve çok sayıda yaşam malzemesiele geçirilmiş, delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiştir. Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, icra edilen temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde; 44 kg kubar, 187 kg toz olmak üzere toplam 231 kg esrar maddesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince esrar maddeleri muhafaza altına alınmıştır. Yl kontrol faaliyetleri neticesinde; geçici olarak teşkil edilen 4 adet yol kontrol ve arama noktalarında (YKN) görevli personel tarafından, 124 şahıs ve 15 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, (3) şahıs hakkında 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest bırakılmıştır.
Operasyon bölgesi  içerisindeki 11 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca icra edilen adli arama faaliyetlerinde;03 Eylül 2018 tarihinde Hazro ilçesi Çitlibahçe Köyünde İçişleri Bakanlığınca Yeşil  renk kodu ile aranan Sözde Amed Eyalet Halkla ilişkiler ve Maliye sorumlusu Hakkı  Şiyar (K) Deniz YÜKSEL’in aralarında bulunduğu (2) BTÖ mensubunun ölü olarak etkisiz hale getirilmesi Terör Olayında, temas esnasında  güvenlik güçlerine değişik noktalardan ve evlerden ateş açan şüphelilerden olay tarihinde alınan atış artığı svabı pozitif çıkan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan şüpheli M.T. isimli şahıs, “Kasten Öldürme” suçundan aranma kaydı bulunan Y.T. ve H.T. isimli şahıslar, ikamet ettikleri evde terörist kıyafetli fotoğrafları bulundurarak “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçunu işleyen F.T ve R.T. isimli şahıslar ile arama esnasında elinde bulanan uyuşturucu madde dolu poşeti atarak kaçmaya çalışan M.Ö. isimli şahıs olmak üzere toplam (6) şahıs yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince gözaltına alınmıştır." denildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.