Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli

Diyarbakır'da  2 Ton 80 Kg Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice İlçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen Narko-Terör Operasyonunda 2 ton 80 kg esrar ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice İlçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda 08 Ocak 2020 Çarşamba günü icrasına başlanılan KIRAN-11 Şehit J.Asb.Çvş. Tolga TOPÇUOĞLU-01 Narko-Terör Operasyonunda arazide çalılar ve kayalıklar arasına gizlenmiş ve üzeri branda, örtü ve çalılar ile kapatılmış (28) adet jelikan bidon ve (36) adet çuval içerisinde;  2 ton 80 kg esrar ve (1) adet esrar tartmakta kullanıldığı tespit edilen elektronik tartı ve (2) adet esrar maddesi elemekte kullanılan elek  ele geçirilmiş, bahse konu esrar ve elektronik tartı  muhafaza altına alınmış, elekler imha edilmiştir.  

BTÖ mensuplarınca kullanılan (2) adet kış sığınağı tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Lice ilçesi Yolçatı Köyü kırsalında kayalıklar arasına gizlenmiş vaziyette ele geçirilen jelikan bidon içerisine hazırlanmış, üzerinde elektrik kablosu bulunan, (30) kg Amonyum Nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış, hareket ettirmeye hassas düzenekli (1) adet Mayın/EYP düzeneği tespit edilmeye müteakip,  Mayın/EYP Tespit İmha  (METİ) Timi tarafından emniyetli şekilde yerinde imha edilmiştir.

Gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde,  bahse konu sığınak, ağaçlık ve kayalık alan içerisinde ; (2) adet büyük tüp, (6) adet küçük tüp, çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.