Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Diyarbakır'da 955,150 Kg Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi güneyi ile Hazro ilçesi kuzeybatısında kalan dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen operasyonda arazide çalılar  arasına  gizlenmiş  poşetler ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 955,150  kg  esrar, (19) ayrı noktada  toplam 6 milyon 718 bin 750 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; Lice ilçesi güneyi ile Hazro ilçesi kuzeybatısında kalan dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen operasyonda; "razide çalılar  arasına  gizlenmiş  poşetler ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 955,150  kg  esrar, (19) ayrı noktada  toplam  6 milyon 718 bin 750 kök kenevir bitkisi ile kenevir bitkilerini sulamak maksadıyla tarlaların içerisinde kurulu şekilde tespit edilen 9.700 metre uzunluğundaki su hortumu/borusu, (6) adet su motoru ve (3) adet elek ele geçirilmiş,  yakalanan esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip diğer malzemeler ile birlikte yerinde imha edilmiştir. 

Operasyonda ele geçirilen kenevirle yaklaşık 134 ton esrar üretilebilmekte olup, son yıllarda ülke genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar olmuş, uyuşturucu maddeyi kaynağında yok ederek milyonlarca vatandaşımızın zehirlenmesine engel olunmuştur.

Operasyon bölgesi  içerisinde, yetkili makamlardan alınan karar uyarınca icra edilen aramada; 124 şahıs ve 44 araç kontrol edilmiş, (1) şahıs 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest bırakılmıştır. Lice ilçesi Bağlan Köyünde ikamet eden M.Ş.B. ve A.B. isimli şahısların ikametlerinde yapılan arama neticesinde (1) adet poşet içerisinde (12) kg esrar ele geçirilmiş, malzemeler muhafaza altına alınarak şahıslar gözaltına alınmıştır." denildi. 


 

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırLiceHazro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.