Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Diyarbakır'da Çok Sayıda Malzeme Ve 420 Kg Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Akçabudak Köyü ve Yalımlı Köyü kırsalında icra edilen operasyonda teröristlere ait çok sayıda tıbbi malzeme,  örgütsel döküman ve 420 kg esrar ile 12 bin 500 kök kenevir bitkisi ele geçirildi  ele geçirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice ilçesi Akçabudak Köyü ve Yalımlı Köyü kırsalında icrasına başlanan Şehit J.Er Kenan BÜYÜKÇALIŞKAN Operasyonu başarıyla tamamlandı. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Teröristlerce kış üstlenmesi maksadıyla kullanılan, (1)’i toprak altına kazılarak yapılmış, girişi jelikan bidon kapağı olan, tabanı tahta ve duvarları naylon ile kaplı ve (30)  m2 genişliğinde olmak üzere toplam (9) adet sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. 

Temas araması esnasında, (1) adet helikopter iniş bölgesi olarak değerlendirilen bölgeye ve (1) adet sığınak girişine olmak üzere, Amonyum Nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış, (2) adet El Yapımı Patlayıcı Madde düzeneği tespit edilmiş, Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli şekilde yerinde imha edilmiştir.

Bahse konu sığınaklar ve toprağa gömülü jelikan bidonlar  içerisinde; (1) adet iki zamanlı çanta tipi benzinli jeneratör, (1) adet silah dürbünü, (3) adet büyük tüp, (2) adet küçük tüp, (1) adet akü, (126) adet pil, (2) adet 3’lü pil bloğu, (2) adet 6’lı pil bloğu, (24) metre sanayi tipi kablo, (50) metre elektrik kablosu, (7) metre 3’lü priz, (1) adet 8 kişilik portatif kamp çadırı, (1) adet Amonyum Nitrat öğütmede kullanılan kıyma makinesi, (5) adet terörist kıyafeti, (1) adet pusu kıyafeti,  300 kg gıda malzemesi ile çok sayıda yaşam, giyim, tıbbi malzeme ve örgütsel döküman ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir.

420 kg esrar, 12 bin 500 kök kenevir  bitkisi ele geçirildi

Narko-terörizmle mücadele kapsamında, iki farklı bölgede yapılan aramada ise; 420 kg esrar, 12 bin 500 kök kenevir  bitkisi ve  kenevir tarlasını sulamak için kullanılan 2 bin 500 metre sulama hortumu ele geçirilmiş,  yakalanan esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip sulama hortumu ile birlikte  yerinde imha edilmiştir. " denildi, 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.