Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Diyarbakır'da Çok Sayıda Tarihi Eser Ele Geçirildi

Diyarbakır ili Kayapınar ilçesinde icra edilen operasyonda 1195 adet tarihi eser ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı araştırmada; Kayapınar ilçesinde ikamet eden (1) şüpheli şahsın KALİFORNİYUM maddesi olduğunu iddia ettiği madde ile yaklaşık 1.000 adet  tarihi sikkeyi satmak için alıcı aradığı bilgisine ulaşıldığını, bu kapsamda, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı doğrultusunda Diyarbakır ili Kayapınar ilçesinde icra edilen operasyonda; bahse konu şüpheli şahıs, bahse konu maddeyi ve tarihi sikkeleri satmaya çalıştığı esnada suçüstü yakalanmıştır. Şahsın üzerinde ve aracında yapılan adli aramada; (7) gram KALİFORNİYUM maddesi olduğu iddia edilen madde ile Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen (1167) adet bronz sikke, (10) adet gümüş sikke, (3) adet yüzük, (15) adet obje olmak üzere toplam (1195) adet tarihi eser ele geçirilmiştir. Jandarmanın operasyonuyla ele geçirilen madde ve tarihi eserler, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı uyarınca muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı (3) şüpheli gözaltına alınmıştır. Bahse konu maddenin incelenmesi maksadıyla AFAD ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna bilgi verilmiştir." denildi.  

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırKayapınar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.