Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Diyarbakır'da Osmanlıca Yazıların Olduğu Hançer Ve Kını Ele Geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kayapınar İlçesi Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı önündeki Yol Kontrol ve Arama Noktasında yapılan kontrollerde Osmanlıca yazıların olduğu hançer ve kını ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kayapınar İlçesi Pirinçlik Jandarma Karakol Komutanlığı önündeki Yol Kontrol ve Arama Noktasında, 01 Ocak 2020 Çarşamba günü Diyarbakır-Şanlıurfa istikametinde seyir halinde bulunan bir aracın yol kontrol noktasına yaklaştığı esnada araç sürücüsünün şüpheli hareketler sergilemesi üzerine araç yol kontrol noktasında durdurulmuştur. 

Bahse konu aracın dış kontrolünde, aracın sol arka camından bakıldığında dışarıdan gözükebilecek şekilde bulunan, sürücü koltuğunun arka cep kısmına sokulmuş, sadece kabza kısmı gözüken bir metal bir cismin görülmesi üzerine araç sürücüsü M.Ş. isimli şahıs araçtan indirilmiştir. Şahsın aracında yapılan kontrolde; sürücü koltuğunun arka cep kısmına gizlenmiş, üzerinde Osmanlıca yazıların olduğu hançer ve kını ele geçirilmiştir. 

Ele geçirilen hançer ve kını Diyarbakır Müze Müdürlüğüne götürülmüş, bilirkişi personel tarafından yapılan incelemede; tarihi eserlerin 14. Yüzyıla (M.S.1312) ait olduğu, hançerin 54 cm uzunluğunda ve üzerinde  Osmanlıca “Ey gönül bir can için her cana minnet eyleme, Mihneti dünya için bir kula minnet eyleme” yazısının olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak, ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınarak Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş, M.Ş. isimli şüpheli hakkında adli işlemlere başlanılmıştır." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.